Manşet

Küresel Piyasalar Fed’in Toplantı Tutanaklarına Odaklandı

Küresel piyasalar karışık bir seyir izlerken, bugün ABD Merkez Bankası’nın toplantı tutanakları ile yoğun veri gündemi yatırımcıların odağında bulunuyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, aşılama çalışmaları ve ABD’de hayata geçirilmesi planlanan ekonomik destek paketi ile ilgili haber akışı piyasaların gündemindeki yerini korurken, emtia fiyatlarındaki yükselişlerin neden olduğu enflasyonist baskıya yönelik endişeler, Fed başta olmak üzere merkez bankalarının iletişiminin önemini artırdı.

Tarım emtia fiyatlarındaki yüksek seyrin yanı sıra petrol fiyatlarındaki artış, küresel enflasyon konusunda soru işaretlerinin artmasına neden oluyor. Brent petrolün varil fiyatı 63 doların üzerine çıkarak 13 ayın zirvesine yerleşirken, dün altının ons fiyatındaki gerileme ve doların gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazanması dikkati çeken fiyatlamalar arasındaydı.

ABD’de dün açıklanan verilere göre New York Fed imalat endeksi, şubatta 12,1 değeriyle 5 ayın en yüksek seviyesine çıkarken, New York borsasında karışık bir seyir izlendi. ABD’nin 10 yıllık tahvil faizleri ise yüzde 1,22’den yüzde 1,29’a çıktı.

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.