Manşet

İsrail Ticaret Heyetinin BAE Ziyaretini İptal Etti

İsrailli yetkililer bugün yaptığı açıklamada, İsrail’in hava yolculuğundaki COVID-19 engelleri nedeniyle önümüzdeki hafta Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki büyük bir savunma fuarına planlanan katılımını iptal ettiğini söyledi.

düzinelerce İsrail savunma firması, 21-25 Şubat tarihleri ​​arasında Abu Dabi’de düzenlenen IDEX konferansına katılacaktı – geçen Eylül ayında resmi ilişkiler kuran her iki ülke için bir ilk .

Ancak İsrail Savunma Bakanlığı ve Bölgesel İşbirliği Bakanlığı yetkilileri planın iptal edildiğini söyledi. İsrail’in 26 Ocak’ta COVID-19 bulaşmasındaki dalgalanmayı tersine çevirmeye çalışırken hala yürürlükte olan uluslararası hava yolculuğu yasağına atıfta bulundular.

Bir Savunma Bakanlığı sözcüsü, firmaların BAE başkentine uçması için özel izin talep ettiğini, ancak Bölgesel İşbirliği Bakanlığı yetkilendirme paneli tarafından reddedildiğini söyledi.

Bölgesel İşbirliği Bakanlığından bir sözcü, talebin “savunma faaliyetlerini teşvik etme arzusuna ve önyargısız kararlar [verme] gerekliliğine rağmen reddedilmesi gerektiğini” söyledi.

srailli bir savunma firmasının kimliği belirsiz bir üst düzey temsilcisinin, iptalin rakipler için “muazzam” anlaşma kayıpları anlamına geleceğini söylediğini aktardı.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.