Manşet

İsrail DM, Genelkurmay Başkanının İran’a Yönelik Tehditlerini Eleştirdi

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz Çarşamba günü, Genelkurmay Başkanı Korgeneral Aviv Kochavi’yi ABD’yi alenen eleştirdiği ve İran’a saldırmakla tehdit ettiği için eleştirdi.

“Nükleer bir İran, dünya ve bölge için bir tehlikedir ve İsrail’in güvenliğine bir meydan okumadır. Elbette, İsrail kendisini her şekilde savunmaya hazır olmalıdır, ancak kapalı odalarda kırmızı çizgiler çizilir,” gazetecilere anlattı.

Salı günü erken saatlerde Kochavi, İran’la 2015 nükleer anlaşmasına geri dönmenin veya “biraz iyileştirilmiş” bir anlaşmanın dünya için operasyonel ve stratejik bir hata olacağını söyledi.

Tel Aviv’deki Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü’nün (INSS) yıllık konferansında konuşan İsrailli general, İran’ın ileri santrifüj geliştirme ve uranyum zenginleştirme konusundaki ilerlemesi durdurulmadığı takdirde, sonunda nükleer bombaya “sadece haftalar” kalabileceği konusunda uyardı.

Kochavi konuşmasında ordunun yetkili birimlerine gerekirse İran’ın nükleer programını vurmak için operasyonel planlar hazırlamalarını emrettiğini iddia etti.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.