Manşet

Türkiye ve Katar Arasında İlişkilerimiz Her Alanda Her Geçen Gün Daha Da Güçleniyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Katarlı mevkidaşı Al Sani ile ortak basın toplantısında konuştu: “Türkiye ve Katar arasında ilişkilerimiz her alanda her geçen gün daha da güçleniyor ve gelişiyor.”

Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇavuşoğluTürkiye ve Katar arasındaki ilişkilerin her alanda ve her geçen gün güçlenip geliştiğini belirterek, iki ülkenin bölgedeki sorunların barışçıl yollarla çözülmesi için de omuz omuza çalıştığını söyledi.

Çavuşoğlu, resmi ziyaret kapsamında bulunduğu Katar’da mevkidaşı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Körfez turunun son durağında dost ve kardeş Katar’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Çavuşoğlu, “Yüksek Stratejik Komitenin son toplantısından sonra o gün alınan kararlar ve bundan sonra atacağımız adımları gözden geçirdik. Memnuniyetle söylemek isterim ki Türkiye ve Katar arasında ilişkilerimiz her alanda her geçen gün daha da güçleniyor ve gelişiyor.” dedi.

Çavuşoğlu, başta ikili ticaret hacmi ve yatırımlar olmak üzere her alanda ilişkileri daha da geliştirmek için birlikte çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Katar’ın her geçen gün daha da güçlendiğini görmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Çavuşoğlu, “(Katar’ın) Özellikle 2022 Dünya Kupası hazırlıklarını da çok başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini bir kere daha gördüm.” diye konuştu.

Çavuşoğlu, Katar’la diğer Körfez ülkeleri arasındaki normalleşme sürecini Türkiye’nin büyük memnuniyetle karşıladığını hatırlatarak, “Bu vesileyle özellikle Kuveyt’e çabalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu, önemli bir başlangıç ama önümüzdeki süreçte inşallah bu kardeş ülkeler arasındaki ilişkiler tamamen normale döner. Ama ambargoların, kısıtlamaların kalkması da önemli bir başlangıçtır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin, Körfez bölgesinin istikrar, güvenlik ve refahını kendi istikrar ve refahı olarak gördüğünü belirten Çavuşoğlu “Biz de Türkiye olarak gerek bu bölgedeki tüm ülkelerle ikili düzeyde, gerekse Körfez İşbirliği Konseyi gibi mekanizmalarla, bölgesel örgütlerle ilişkilerimizi daha da ilerletmek istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.