ManşetYurtiçi

Türkiye İtalya’dan Yaklaşık 1 Milyar Dolarlık Doğrudan Yatırım Çekiyor

talya Ticaret ve Sanayi Odası başkanı dün yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 2020 yılında İtalya’dan ülkeye yaklaşık 1 milyar dolarlık doğrudan yabancı yatırım (DYY) geldiğini söyledi.

Livio Manzini, salgına rağmen iki ülke arasındaki ikili ticarette önemli bir düşüş yaşanmadığını belirterek, İtalya’nın Türkiye’nin Avrupa’daki en büyük ikinci ticaret ortağı olma statüsünü sürdürdüğünü kaydetti.

İşbirliği için enerji, otomotiv ve çevre gibi alanların ortaya çıktığını sözlerine ekleyerek, “Hiç şüphesiz, 2021 yılında Türkiye’deki İtalyan yatırımlarında yeni bir ivme bekleyebiliriz.” Dedi.

Her iki ülkenin de üretimi normale döndürerek 20 milyar dolarlık karşılıklı ticarete tekrar ulaşmayı ve ardından 30 milyar dolarlık hedefe doğru yeni bir büyüme ivmesi elde etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Türk ürünlerinin kalitesi, fiyatı ve lojistik avantajları ile öne çıktığını vurguladı.

Manzini, AB ile Türkiye arasındaki son gelişmeleri de yorumlayarak, İtalya’nın “blokla yeniden yakınlaşma faaliyetlerinin başlatılmasından memnun olduğunu” söyledi.

Bu sürecin Türk ihracatçılarına pek çok fırsat getireceğini söyleyen Bakan, sürecin önümüzdeki dönemde hızlanacağını umduğunu söyledi.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.