ManşetOrtadoğuTeknoloji

Suudi Arabistan Hava Savunma Sistemleri Husi İhasını Düşürdü

Suudi Basın Ajansı’nın (SPA) bildirdiğine göre, Arap Koalisyonu, hava savunma güçlerinin İran destekli Husi milisleri tarafından Suudi Arabistan’ın Khamis Mushait’e doğru başlattığı patlayıcı bir insansız hava aracını yakalayıp imha ettiğini bildirdi.

Birleşik Arap Emirlikleri, Husi milislerinin Suudi Arabistan’ın Khamis Mushait şehrinde sivilleri ve sivil nesneleri “sistematik ve kasıtlı bir şekilde” hedef alma girişimini şiddetle kınadığını ifade etti.

BAE, Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı tarafından yayınlanan bir açıklamada, Husi milislerinin bu saldırılarının devam etmesinin, uluslararası topluma yönelik bariz meydan okumasını ve tüm uluslararası yasa ve normları göz ardı ettiğini yansıttığını doğruladı.

Bakanlık, uluslararası toplumu Krallığın güvenliğini hedefleyen bu tekrarlanan eylemleri durdurmak için acil ve kararlı bir tutum almaya çağırdı ve bunun aynı zamanda enerji kaynaklarını ve küresel ekonomik istikrarı hedeflediğini de sözlerine ekledi.

BAE, bu saldırıların devamının tehlikeli bir tırmanma olduğunu ve bu milislerin bölgedeki güvenliği ve istikrarı baltalamaya yönelik çabalarının kanıtı olduğunu vurguladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.