ManşetYurtiçi

Skandal İddia! Hünkar Vakfının Erkanlarında İslam’ı Temizlemişler!

HASAN HARMANCI’DAN SKANDAL AÇIKLAMALAR

EHL-İ HAK CEMHANE sosyal medya sayfalarında yapılan canlı yayında yazarlar İbrahim Bahadır ile Hasan Harmancı, Aleviliğin İslam içinde ve dışında olup olmadığını tartıştı. Yöneticiliğini Murat Kalender’in yaptığı programda yazar Hasan Harmancı skandal açıklamalarda bulundu.

HARMANCI: İSLAM’DAN TEMİZLEDİK

Programda Erdal Erzincan, Tolga Sağ ve Metin Karakaş adlı türkücülerin önde saf tutarak bağlama çaldığı ve Alevi toplumu tarafından büyük tepkiyle karşılanan sahte uygulamalar konu edildi. Harmancı, başkanlığını Veliyettin H. Ulusoy’un yaptığı Hünkâr Vakfı tarafından son dönemde hazırlanan ve Alevi kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanan Hakk’a Yürüme Erkânı’nın mutfak çalışmasında yer aldığını söyledi. Hasan Harmancı, açıklamasında Veliyettin H. Ulusoy başkanlığında yürütülen çalışmalarla Alevi erkânlarını “İslam’dan temizlemek için çalışmalar yaptıklarını” ve “çalışmalar yapıldıkça erkanların arınmaya başladığını” ifade etti.
Harmancı açıklamaları şöyle sürdürdü: “Dergâh’ın şu andaki yapısı da bir vakıf kurarak bu işi üstlendi ve yeniden şekillendirmeye çalıştı. Demek ki, bir eksiklik vardı. Bunlarda da bir tartışma oldu ve bunun için de İslami terminolojinin, bizzat bu çalışmaya katılanlardan biriyim, İslami terminolojinin, baskın düşüncenin ve aynı zamanda Alevi bilgeliğine uymayan ya da Alevi Hakk’a yürüme erkânının sistematiğine uymayan şeylerin çıkarılması sağlanmaya çalışıldı. (…) İslam’dan temizlemek için çalışmalar yaptık. Çalışmalar yapıldıkça bu arınma başladı.”
Hasan Harmancı’nın sözünü ettiği ve Veliyettin H. Ulusoy başkanlığındaki Hünkâr Vakfı tarafından Hakk’a Yürüme Erkânında da cenaze başında saz çalınabileceği söyleniyor.

ÖZMEN: “VELİYETTİN ULUSOY, İSLAM DÜŞMANLIĞI MI YAPIYOR?”

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Serçeşme Vakfı ve Ocakzadeler Meclisi sözcüsü Ali Timurtaş Özmen Dede, bu açıklamaların kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Timurtaş Dede, “Hünkâr Vakfı’nın, yurt içi ve yurt dışındaki bir çok kurumla birlikte, Alevi toplumunu değiştirmeye ve dönüştürmeye, İslam’ın özü olan Aleviliği İslam dışına çekmeye gücü yetmeyecektir. 300’e yakın Dede ve Ana ile her zaman bunlara direneceğiz ve gerçekler söylemeye devam edeceğiz. Hasan Harmancı’nın açıklamalarıyla Hacıbektaş Postnişini ve Hünkâr Vakfı başkanı Veliyettin H. Ulusoy’a da ‘suçüstü’ yapılmıştır. Alevilik üzerinden İslam düşmanlığı yapmak, Alevi toplumunun İslam’la bağlarını koparmaya çalışmak tarihin ve toplumun affedemeyeceği büyük suçlardır. Alevilik adına Alevi inancına yapılan bu saldırılar kabul edilemez. Alevi-Sünni kardeşliğine zarar veren bu girişimlere sessiz kalmayacağız. Bu yozlaşmaya asla geçit vermeyeceğiz” dedi.
Konunun vehameti karşısında Alevi ocakzadelerini bu sapkınlıklara karşı göreve çağıran Timurtaş Dede, Hacı Bektaş Veli Ocağı’nın taliplerini de bu “sahte erkânlar”a uymamaya davet etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.