Manşet

Rusya Federasyonu Ekonomik ve Siyasi Görüşmeler İçin Körfez’i Turlayacak

Bakanlığından dün yapılan açıklamaya göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bugün Körfez bölgesine Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan ve Katar’ı da içeren dört günlük resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

İlk durağı, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed ve Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayed ile görüşeceği BAE olacak. Daha sonra Veliaht Prens Muhammed Bin Salman ve Dışişleri Bakanı Faysal Bin Farhan ile buluşacağı Suudi Arabistan’a gidecek.

Lavrov, Prens Tamim Bin Hamad ve Dışişleri Bakanı Muhammed Abdul Rahman tarafından kabul edileceği Katar’daki dört günlük turunu tamamlayacak.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’na göre Lavrov, Moskova ile üç Körfez ülkesi arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğinin güçlendirilmesinin yanı sıra ikili ve bölgesel siyasi gelişmeleri görüşecek.

Açıklamada, koronavirüs salgınına rağmen Rusya ile üç Körfez ülkesi arasındaki ticaret borsasının büyüdüğünü, bunun 2020 yılında Rusya ile BAE arasında yüzde 78 artarak 3,27 milyar dolara ulaştığını belirtti.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.