Manşet

NATO Savunma Bakanları 17-18 Şubat’ta Afganistan’ı Masaya Yatıracak

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 17-18 Şubat’ta yapılacak NATO Savunma Bakanları Toplantısında NATO’nun Afganistan’da kalma veya bu ülkeden çekilme konusunda değerlendirme yapacaklarını söyledi.

ABD’de yine yönetimin iş başına geçmesinden sonraki ilk NATO Savunma Bakanları Toplantısını düzenleyeceklerini hatırlatan Stoltenberg, toplantının diğer gündem maddeleri hakkında bilgili verirken de bu yıl Brüksel’de yapılacak NATO Zirvesine hazırlık yapacaklarını aktardı.

NATO 2030 konsepti hakkında tekliflerinin görüşüleceğini belirten Stoltenberg, ayrıca NATO üyeleri arasındaki külfet paylaşımı, Irak’taki NATO misyonu, savunma harcamalarının ve katkıların artırılması, kritik altyapı ve teknolojilerin durumu, savunma teknolojilerindeki yenilikler, NATO Stratejik Konsepti, siyasi koordinasyonun artırılması, iklim değişikliği ile Çin ve Rusya gibi konuları görüşeceklerini bildirdi.

NATO’nun savunma harcamalarına değinen Stoltenberg, 2021’in savunma harcamalarının arka arkaya arttığı yedinci yıl olacağını söyledi.

Stoltenberg, “201’ten bu yana Avrupalı müttefikler ve Kanada toplamda fazladan 190 milyar dolar katkı sağladı. 9 NATO üyesinin gayrisafi milli hasılalarının yüzde 2’sini savunmaya harcamaları bekleniyor. 24 müttefikin ise yatırımlarının yüzde 20’sini ekipmana harcaması bekleniyor. Bunlar iyi haberler ama bu ivmeyi sürdürmeliyiz.” diye konuştu.

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.