Lütfullah Kaleli Yazdı: ”MÜZE’

   Şimdi sırası mı, bu neyin müzesi, dediğinizi hisseder gibiyim. Bir büyüğümüz; Fatih Altaylının yaptığı programın videosunu göndermiş. İzledim. Müze fikri orada dile getiriliyordu. İstanbul’a bir Bizans müzesi açılmalıymış. Neden açılmamalıymış vs.

                O Fatih Altaylının, yedi adet kilisesi, üzerine kayıtlı olduğu iddia ediliyor. İddiaya göre, kiliselerin atalarından kaldığının cevabını vermiş. Şimdi ben sormak isterim. Sayın Altaylı dini inancınız nedir? Müslüman mısınız-Hırıstıyanmısınız? Cevaplarsanız sevinirim.

                İstanbul’da başımızın belası bir Fener Rum Patrikhanesi var, yasa dışı Ekümenik unvanını kullanıyor, başta Yunanistan olmak üzere, tüm emperyalist ülkeler istismar ediyorlar. Amaçları Vatikan benzeri bir devleti İstanbul’da kurmak

                Üzerine tüy dikmek örneği, birde Bizans müzesi açılırsa, bir eksiği daha giderecekler. İstanbul’da niye bir Bizans müzesi, neden ihtiyaç duyuyorsunuz. Ben o müzenin açılmaması için, çok fazla, ayağı yere basan neden sıralarım.  Bu programın yapılmasında kimler ön ayak oldu, meraktayım.

                Bir zamanlar, bir Yunan bozması; bir tank yerine bir okul yapılsın kampanyası başlatmıştı. Havasını aldı. Gereken cevap verildi. Bu müze işini(belasını) önümüze koymaya çalışanlara da gerekli cevabın verileceğinden hiç kuşkum yok.

                HDP’nin kapatılma davasına, birileri tarafından, ipe un serildiği anlaşılıyor. Sonuç alınması çok uzun zamana, yayılacağa benziyor. Kimlerin korumaya çalıştığını doğrusu merak ediyorum. Hiç aklıma gelmezdi amma; mahkemelere müdahale eden güç merkezleri mi var.

                Yapılacak hazine yardımları dondurulmuştu. Tekrar serbest bırakılmasının nedenlerini sorgulamak gerekiyor. Devletin kurumları devletin aleyhine karar veremezler. Eğer böyle bir karar veriliyorsa sorgulanmalıdır. Hem de devlet tarafından. Yurttaşlara düşen görev kamuoyu oluşturmak.

                Bilgi edinmek her yurttaşın anayasal hakkıdır. Devletin organları her aklına geleni yapamaz! İstediği gibi davranamaz. Davranırsa, tüm mercilerce hesap sorulup böylesine aymazlıkların önüne geçilmelidir.

                Bu davranış türleri terörle mücadeleye ,yurt savunmasına zarar vermekte, görevli personelin moralini düşürmekte verimini azaltmaktadır. Siyasal iktidar, olaya müdahil olmak, eleştirmek zorundadır. Amma, siyasal iktidardan henüz bir ses çıkmadı.

                Birde başörtüsü haklarını gasp eden CHP de henüz düşünsel bir farklılık oluşmadı. Saadet partisi Kılıçdaroğlu’nu mücahit ilan etti. Bu ne perhiz. Bu ne lahana turşusu. Bir de, Haymana gurubunun yayınladığı bildiri dikkate alınmalı. İttifaka girmek ayrı- Mücahit ilan etmek ayrı. Aşırılıklardan kaçınmak gerek.

Haberleri teyit etmedim, ancak doğru ise devlet sivil toplum kuruluşlarının yardımlarını engellemek yerine, düzene sokmalı kontrolü sağlamalıdır.

                Görklü Çalap’ımızın görkemli selamları, içimizdeki düşmanlara geçit vermeyen, dışımızdaki düşmanlarımızla dişe diş savaşan, ülkemizin yükselmesi İçin emek verenlerin üzerine olsun vesselam.

Exit mobile version