EğitimGenelGündemKöşe YazılarıManşetOrtadoğuSiyasetTürk Dünyası

      Lütfullah KALELİ Yazdı:  ”DEVLET VE BİZ”

   Benim hayatımda, düşünce düzenimde, tesadüflere asla yer yoktur. Son yaşadığımız depremde, sözde birden fazla tesadüf bir araya geldi. Hava şartları, depremin oluş şekli, Suriye sınırında oluşu, Suriye’de can kayıpları ve yıkım (YPG kontrolündeki bölge.) ile Türkiye’dekiler arasındaki uçurum vs.

                Depremin ilk olduğu dakikalardan itibaren başlayan sistemli saldırılar ve eleştirilerin halen devam etmesi, Yunan, İsrail ve ABD’li ekiplerin neler yaptığının sonradan incelenmesi için kayıt altına alınıp alınmadığı merak edilmelidir.

                Bölgede faaliyette bulunan yabancı maden arama şirketleri  derhal incelemeye alınmalı sahada araştırma yapılmalıdır.. Yine bölgede oluşan sıra dışı jeolojik oluşumlar incelenmelidir. Yakalanan yalan haber yayanlar, bağlantıları ve görüntüleri ile derhal kamuoyuna duyurulmalıdır.

                ABD uçak gemisi asla kara sularımıza sokulmamalı ve faaliyetleri yakından izlenmelidir. Üç aylar girdi, İsevi dünyanın acımızı fırsata çevirmek isteyebileceğini düşünüyorum, Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldıracağından endişeliyim.

                Dezenformasyon faaliyetlerinin hangi ülkelerce yapıldığını tahmin etsek te, resmen araştırılmalıdır. Bazı basın unsurları devleti doğrudan hedefe oturtmuş durumdalar.(Devlet nerede- devlet enkazın altında kaldı gibi)Devleti olmayanların tüm kötülüklerinden-saldırılarından yüce Çalap’ımıza sığınarak gereğini hep birlikte yapmalıyız.

                Niyeti bozukların dediklerine kulak asmamalıyız. Bizler hep birlikte devletiz. Gücümüzü sorgulamaya kalkan hainlere gerekli cevabı sahada vermeye devam etmeliyiz. Devlette üzerine düşenleri yerine ve zamanına göre yapmalıdır, yapacaktır da.

                Şu sıralar hiç kimse kasabın bıçağını yalamamalıdır. Kasap bıçağı yalayanları herkes bir yerlere not etmelidir. Depremle birlikte terör odaklarının hareketlenmesi kaçınılmaz görünmektedir. Kolluk güçlerimiz önlemlerini artırmalıdır. Şimdi particilik yapma vakti değildir herkes devletin denetiminde uyumlu şekilde çalışmak durumundadır. Düşmanın ekmeğine yağ sürecek zaman asla değil.

                Düşman faaliyetleri her türlü melanetleri ters tepti. Deprem bizim üzerimizdeki tozları aldı, birliğimizi beraberliğimizi, gücümüzü ortaya çıkardı. Turan ellerinin yüreği hep birlikte atıyor. Gücümüz pekişiyor. Böylesi bir felaketi göğüsleyecek tek ulus(Türk ulusu)- tek devlet Türk devletidir.

                Devletimiz – ulusumuz var olsun! Düşmanlarımız kahrolsun, Turan illerimiz vadim olsun. Hepimiz dik duralım Çalap’ımız yar ve yardımcımız olsun. Böylesi afetlerden korusun.

Söz kemale erişti. Daha söylenecek çok şey var amma, şimdilik yetişir. Öyle ise: Görklü Çalap’ımızın görkemli selamları devlet gibi dik duran bizlerin üzerimize olsun.(Vatansızlar hariç.) vesselam.

                                                                                                                                        LÜTFULLAH KALELİ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.