ManşetYurtiçi

Kahramanmaraş’ta Orman Yangınına Müdahale Eden Yangın Söndürme Uçağı Düştü

Kahramanmaraş’ta orman yangınına müdahale eden yangın söndürme uçağı düştü. Kazada uçak mürettebatında bulunan 5 Rus ve 3 Türk görevli hayatını kaybetti.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Rusya’dan kiralanan ve Adana Orman Bölge Müdürlüğü hizmetinde kullanılan yangın söndürme uçağı ile Kahramanmaraş’taki orman yangınına müdahale esnasında irtibat kesildi.

Olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, yaptığı açıklamada, gün içerisinde Onikişubat ilçesi Ilıca Mahallesi Almalı mevkisindeki ormanlık alanda yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktığını anımsattı.

Orman yangına hem karadan hem de havadan müdahale edildiğini belirten Coşkun, “Bölgeye uçak da sevk etmiştik ancak bir süre önce uçakla irtibat kesildi ve düştü. Şu an olay çok yeni. Uçağın düştüğü bölgeye çok sayıda ekip gönderdik. Uçak, Beşen Mahallesi Kısık Vadisi’nde düştü. Mürettebat sayısıyla ilgili henüz net bir şey söylemek mümkün değil. Ekiplerimiz olay yerine ulaşmaya çalışıyor. Bölgede kara yolu söz konusu değil. Zorlu ve sarp bir arazi söz konusu. Ekiplerimizin kısa zamanda bölgeye ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

Kazada, uçak mürettebatından 5 Rus ve 3 Türk görevli hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangına müdahale etmek amacıyla havalanan Rus yangın söndürme uçağının Kısık Vadisi mevkiinde düştüğü hatırlatıldı.

Açıklamada, “Olayın gerçekleştiği andan itibaren olay yerine ekiplerimiz anında sevk edilmiş, ilk bilgilere göre mürettebattan kurtulan olmadığı tespit edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan kazaya ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi; “Kahramanmaraş’taki yangın söndürme çalışmalarına katılmak için Adana’dan havalanan bir Rus yangın söndürme uçağının kaza kırıma uğradığı bilgisi üzerine, İncirlik’ten bir helikopter ile Konya’dan bir uçak, arama-kurtarma çalışmalarına destek için bölgede görevlendirilmiştir.”

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan açıklama

Öte yandan, Rusya Savunma Bakanlığı, Be-200 tipi uçağın Adana yakınlarında iniş yaparken düştüğünü, kazayı araştırmak üzere bir ekibin kaza bölgesine gönderildiğini açıkladı.

Yazılı açıklamada ayrıca uçakta 5 görevli ile 3 Türk temsilcinin bulunduğu belirtildi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan taziye mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından Türkçe ve Rusça yaptığı paylaşımda, Kahramanmaraş’taki yangına müdahale sırasında yaşanan elim uçak kazasında Türk ve Rus mürettebatın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “Milletimizin başı sağ olsun, Rus halkına da taziyelerimizi iletiyoruz. Kahramanca fedakarlıkları unutulmayacak” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.