ManşetYurtiçi

İstanbul’da Muhtemel Şiddetli Depremde 53 Bin Binanın Ağır Hasar Alması Bekleniyor

Kentte, muhtemel 7,5 ve üzeri şiddetli bir depremde 13 bin 492 binanın çok ağır, 39 bin 325 binanın ağır, 136 bin 746 binanın orta, 300 bin 963 binanın ise hafif hasar alması öngörülüyor

Bu rakamın kentsel dönüşümün önemini bir kez daha ortaya koyduğunu dile getiren Sur, ev sahiplerinin daireleriyle ilgili iyi araştırma yapmaları, uzman bir kuruluşa mutlaka yapı denetimi yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Sur, bu binaların depreme dayanıksız olanlarının hemen tahliye edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, şu açıklamalarda bulundu:

“Son dönemde kentsel dönüşümü hızlandırmak için önemli kararlar hayata geçmeye başladı. Dün de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşümle ilgili önemli kararlar açıkladı. Çok değerli bu teşvik ve desteklerin kentsel dönüşümü hızlandırmasını bekliyoruz. Binası çok ağır ve ağır hasar alması beklenen vatandaşlar bir an önce kentsel dönüşüm için kolları sıvamalı. Geç kalmamalıyız.”

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan ise İstanbul’da 4,5 milyon konutun 1,4 milyon adedinin 16 yaş ve üstünde olduğunu belirterek, bu evlerde 4,6 milyon kişinin yaşadığını söyledi.

Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinden İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Kocaeli’de 33 milyon 46 bin kişinin yaşadığını dile getiren Türkkan, şu bilgileri verdi:

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.