ManşetOrtadoğu

İsrail, İran’ın Nükleer Sorunu Nedeniyle Biden İle Anlaşamaz

 İsrail’in ABD Büyükelçisi, İsrail’in Başkan Joe Biden’ın İran’la nükleer meseleye ilişkin stratejisine katılmayabileceğini söyledi . Gilad Erdan aynı zamanda, nükleer programını caydırmak için İran’a karşı daha sert yaptırımlar ve “inandırıcı askeri tehdit” çağrısında bulundu.

Biden yönetimi, yaptırımların geri getirilmesinin yanı sıra İran ile 2015 nükleer anlaşmasına geri dönmeyi bir öncelik haline getirdi, ancak bunun İranlıların kendi yükümlülüklerini yeniden taahhüt etmelerine bağlı olduğunu söyledi.

Reuters’in İsrail Ordusu Radyosuna verdiği demeçte Reuters , “Yeni yönetim bu anlaşmaya dönerse böyle bir sürecin parçası olamayacağız .” Söz konusu “anlaşma”, Donald Trump’ın 2018’de ABD’yi geri çektiği 2015 Ortak Kapsamlı Eylem Planı’dır.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun yardımcıları, ABD’li mevkidaşları ile görüşmenin İsrail için geri tepip ateşlenmeyeceğini özel olarak sorguladı ve yanlış bir şekilde hala karşı olduğu herhangi bir yeni anlaşmaya rıza gösterdi.

Erdan, “ABD’nin çoktan çekildiği aynı anlaşmaya geri dönmesi durumunda tüm gücünün kaybedileceğini düşünüyoruz” dedi. “İran’ın korktuğu inandırıcı bir askeri tehditle birlikte sadece sakatlayıcı yaptırımlar – mevcut yaptırımları sürdürmek ve hatta yeni yaptırımlar eklemek – İran’ı Batı ülkeleriyle nihayetinde onu gerçekten engelleyebilecek bir anlaşma üretebilecek gerçek müzakerelere götürebilir. 

Biden yönetiminin, nükleer programının barışçıl amaçlardan başka bir şey olduğunu reddeden İran üzerindeki kısıtlamaları güçlendirmek istediğini söyledi.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.