ManşetOrtadoğu

İsrail, Hizbullah’ın Atak Yapacağını Bekliyor

İsrail Hayom Gazetesi’nin aktardığına göre, İsrail, Lübnanlı Şii milis Hizbullah’la yakın gelecekte “tam teşekküllü düşmanlıkların yeniden başlamasını” bekliyor .

Kuzey Komutanlığı yetkilisi, yakın düşmanlıkların “Shebaa Çiftlikleri olayını gölgede bırakacağını” ve “ölümlerle sonuçlanacağını” iddia etti.

Shebaa Çiftlikleri, İsrail’in işgal ettiği ancak Lübnan’ın hak iddia ettiği tartışmalı bir bölgedir. Temmuz ayında bölgede yangın çıkarıldı.

Bir İsrail askeri sözcüsü o sırada İsrail askerlerinin bölgeye “Hizbullah terör örgütünün yaptığı sızma girişimini engellediklerini” söyledi.

Ancak İran destekli Şii milisler, güçlerinin ateş alışverişine karışmadığını iddia eden suçlamaları reddetti.

İsrail Hayom’a göre , Kuzey Komutanlığı yetkilisi, gerginliklerdeki son artışın, Eylül 2019’dan bu yana Hizbullah’ın uyguladığı saldırgan taktiklere dayandırılabileceğini iddia etti.

Bu arada Kasım ayında İsrail ordusu, insansız uçak sözde Yahudi devletinin hava sahasına geçtikten sonra bir Hizbullah insansız hava aracını düşürdüğünü iddia etti.

Yetkili İsrail Hayom’a olay hakkında şunları söyledi : “Olaylar hâlâ devam ediyor – o zamandan beri yüksek hazırlık durumumuzu koruduk.”

İsmi açıklanmayan askeri sözcü, İsrail’in yakın gelecekte “Hizbullah’ın bizi şaşırtma çabalarının farkında olduğunu” ekledi.

İran destekli grubu, eğer İsrail’e bir saldırı planlıyor olsaydı, “güçlü bir düşmanla karşılaşacağı” uyarısında bulundu.

“Sınırı ihlal eden herkesi tespit edebiliriz; egemenliğimizi ihlal edenlere buna göre davranılır ve her türlü olaya hazırız.”

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.