İngiltere, Mısır’daki Hak Savunucularını Desteklemedi

Uluslararası Af Örgütü’nün yeni bir raporu, Mısır da dahil olmak üzere birçok ülkedeki sağlık çalışanları, avukatlar, gazeteciler ve hak aktivistlerinin koronavirüs salgını sırasında İngiliz büyükelçiliklerinden destek veya fon alamadıklarını söylüyor.

Rapor, insan hakları savunucularına yönelik saldırıların arttığı bir dönemde yayınlandı ve Birleşik Krallık hükümetine onları korumak için daha fazlasını yapmaya çağırdı, buna hak savunucuları üzerine küresel çalışmalarına rehberlik edecek bir strateji geliştirmek de dahil.

Mısır, Afganistan, Libya, Kolombiya, Rusya, Zimbabwe ve Filipinler’den 82 insan hakları savunucusuyla yapılan görüşmeler, insan haklarını koruma ve teşvik etme çalışmaları nedeniyle hedef alındıklarını ortaya koydu. Kendilerine yönelik tehditlere yanıt olarak yalnızca yüzde altısının yardım teklif edildiğini ortaya çıkardı.

İnsan hakları savunucuları terörle mücadele yasalarıyla suçlandılar ve duruşma öncesi sonsuz gözaltı döngülerinde tutuklandılar ve serbest bırakılmadan hemen önce kendilerine yeni suçlamalar getirildi.

Koronavirüs salgını, cezaevlerinin aşırı kalabalıklaşması veya COVID-19’un duruşma öncesi tutukluluğu uzatmak için bahane olarak kullanılması da dahil olmak üzere insan hakları ihlallerini şiddetlendirdi.

MEM

Exit mobile version