Manşet

Fransa’nın Calais Kenti İngiltere İçin AB’nin Yeni Sınır Kapısı Haline Geldi

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden 2 ay önce ayrılmasıyla Fransa’nın kuzeyindeki Calais kenti Avrupa Birliği’nin yeni sınır kapısı haline gelirken, bu durumun Calais’nin üzerindeki ekonomik etkisi hissedilmeye başladı.

Calais ile İngiltere arasında yaklaşık 50 yıl sonra gümrük işlemleri yeniden başladı. Yolcular ve tırlar, ancak zorunlu işlemleri gerçekleştirdikten sonra Calais’den gemi yoluyla veya Manş Tüneli üzerinden İngiltere’ye geçebiliyor. İngiltere’den Calais’ye gitmek isteyenler de aynı işlemlere tabi tutuluyor.

20. yüzyılın sonundan bu yana limanın geliştirilmesi ve Manş Tüneli’nin inşa edilmesiyle İngiltere’den gelişler için Calais önemli bir geçiş noktası oldu. 75 binden fazla nüfusa sahip Calais, büyük şehir olmamasına rağmen Brexit sonrası önemli bir kent haline dönüştü.

Gümrükteki yeni düzenlemelerin Fransa’nın ekonomisine olumsuz etkilerinden biri ülkede bulunan İngiliz “Mark & Spencer” marketleri. Buralarda satılan İngiliz ürünleri, gümrükteki yeni düzenlemelerin teslimatları geciktirmesi nedeniyle tedarik edilemiyor.

Bu durumun Calais üzerinde yarattığı olumsuz ekonomik etkiyi azaltmak amacıyla Calais Limanı’nda ekimde duty free işletmesi açılması planlanıyor.

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.