Manşet

Biden 11 Eylül’e Kadar Tüm ABD Güçlerini Afganistan’dan Çekiyor

ABD Başkanı Joe Biden tam 11 Eylül ile Afganistan’dan bütün muharebe birliklerinin çekilme talimatı verdi, üst düzey bir yönetim yetkilisi Salı günü yaptığı açıklamada

Biden’in Çarşamba günü yapılması beklenen resmi açıklaması öncesinde muhabirlerle görüşen yetkili, başkanın 11 Eylül 2001 terörist saldırılarının 20. yıldönümüne kadar ABD güçlerini sıfıra getirme konusunda kararlı olduğunu söyledi.

Bununla birlikte, Biden’in zaman çizelgesi, ABD’nin tam çıkışının en geç 1 Mayıs’ta tamamlanması çağrısında bulunan eski Başkan Donald Trump’ın aracılık ettiği ABD-Taliban anlaşmasıyla ters düşecek.

Taliban, sürenin dolmaması halinde ABD güçlerine karşı saldırıları yeniden başlatmakla tehdit etmişti. Yetkili, ABD ve NATO güçlerini ilçeden çekme sürecinin gevşemesi gibi herhangi bir eyleme karşı uyarıda bulunarak, “ABD askerlerine yönelik her türlü saldırının güçlü bir yanıtla karşılanacağını” söyledi.

ABD başkanı geçtiğimiz haftalarda defalarca Trump yönetimi tarafından müzakere edilen sürenin karşılanmayacağını ima etti ve 25 Mart’ta bu zaman çizelgesine “ulaşmanın zor” olacağını söyledi.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.