Dr. Derya Akdemir: ”Çocukluğumda üzülerek dinlediğim öyküleri kaleme aldım”

Anka Türk Birliği Genel Başkanı, Araştırmacı Yazar Dr. Derya Akdemir İstanbul Halkalı’da Ermenilerin, Doğu Anadolu bölgesinde yaptıkları soykırımlardan bahseden ”Gaçagaç Öyküleri” kitabını okurları için imzaladı.

Halkalı Zeynebiye’de gerçekleşen imza töreni İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Dirim Medya İmtiyaz Sahibi Sunucu Gazeteci Yazar Onur Beyhan, Dr. Derya Akdemir’in hayatı ve edebi kişiliğiyle ilgili toplantı katılımcılarına bilgi verdi. Derya Akdemir’in yazdıklarıyla tarihin saklı noktalarına dikkat çektiğini söyleyen Beyhan, bu tür yazıtların halkın ulusal kimliğinden süzülüp gelen bilgilerle süslenmiş olduğunu belirtti.

Daha sonra konuşma yapan Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz bir milletin kendi değerlerine sahip çıkmasının kalem adamlarının aracılığıyla gerçekleşeceğine duyduğu inancın Sayın Dr .Derya Akdemir gibi yazarların sayesinde iyice pekiştiğine dikkat çekti. Dünyanın değişen düzeninde Türkiye ve Azerbaycan’ın beraber hareket etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Özgündüz barışın, kardeşliğin ve huzurun bölgemiz için çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Dr. Derya Akdemir Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’e Plaket takdim ediyor

Sonrasında kitapla ilgili görüşlerini dile getiren Gazeteci Yazar Oktay Hacımusalı Araştırmacı Yazar Dr. Derya Akdemir’in Ermenilerin Doğu Anadolu Bölgesindeki mezalimlerinden bahseden öykülerini seve seve okuduğunu belirtti. Hacımusalı’ya göre, tarih Türk milletinin yazdıklarıyla beraber aynı zamanda yaptıklarıyla da zengindir ve dünyaya adaleti getiren bir millete bu zulümlerin yapılması asla kabul edilemez bir durumdur.

İmza Töreni

Sonda toplantıya katılanları selamlayan Araştırmacı Yazar, Anka Türk Birliği Genel Başkanı Dr. Derya Akdemir bu öyküleri ta çocukluğundan bu yana üzülerek dinlediğini, bu dinlediği soykırım hikayelerini yazmak zorunda olduğunu söyledi.

Akdemir bu öykülerin devamı niteliğinde olan İrevan öykülerini de baskıda olduğunu sözlerine ekledi
Daha sonra imza törenine geçildi.

dirimgazetesi.com

Exit mobile version