AsyaDünyaManşet

Çin: ABD Güç Gösterisi Yapıyor

Çin Savunma Bakanlığı, ABD’nin iki güdümlü füze destroyerinin Tayvan Boğazı’ndan geçişiyle “Tayvan’ın bağımsızlığını savunan ayrılıkçı unsurlara yanlış sinyal gönderdiğini” belirterek, geçişi “güç gösterisi” olarak niteledi.

Bakanlık Sözcüsü Vu Çien yaptığı yazılı açıklamada, ABD donanmasına bağlı Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze destroyerleri USS John S. McCain ve USS Curtis Wilbur Tayvan Boğazı’ndan geçişine ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Çin Halk Kurtuluş Ordusuna (ÇHKO) bağlı hava ve deniz unsurlarının bölgeye sevk edilerek, ABD savaş gemilerinin boğazdan geçişlerini tamamlayana kadar izlediğini belirten Sözcü Vu, geçişi “güç gösterisi ve provokasyon” olarak nitelendirdi.

Vu, ÇHKO’nun ulusal güvenliği ve toprak bütünlüğünü korumak ve her an tüm provokatif hareket ve tehditlere yanıt vermek için hazır ve teyakkuzda olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

“ABD gemilerinin bu hareketi Tayvan’ın bağımsızlığını savunan ayrılıkçı unsurlara yanlış sinyal gönderdi, Tayvan Boğazı bölgesinin barış ve istikrarını ciddi şekilde tehlikeye attı. Bu harekete kesinlikle karşı çıkıyoruz.”

ABD Donanması yaptığı açıklamada, “gemilerin Tayvan Boğazı’ndan uluslararası hukuka uygun, rutin geçiş gerçekleştirdiğini” kaydetmişti.

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.