ManşetTeknolojiYurtiçi

Bora Füzesinin Teslimatları Tamamlandı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ateş gücünü önemli ölçüde artıran BORA Füzesi’nin tüm teslimatları tamamlandı.

Savunma Sanayi Başkanlığı, 2020 yılı faaliyetlerine ilişkin yayınladığı videoda BORA Füze Projesi kapsamında tüm teslimatların tamamlandığı bilgisine yer verdi.

ROKETSAN tarafından geliştirilen ve üretilen 80 ile 280 km arası menzilde etkili olan 2.5 ton ağırlığında ve 61 santimetre çapındaki BORA füzesi, kompozit katı yakıt ile çalışıyor ve 470 kilo harp başlığı ağırlığına sahip.

BORA Füzesi, operasyon sahası içerisinde yüksek öncelikli hedefler üzerinde zamanında, doğru ve etkili ateş gücü oluşturarak manevra birliklerine önemli ölçüde ateş desteği sağlamaktadır. Füze, ROKETSAN üretimi BORA Silah Sistemi ile entegrasyon için uygun arayüze sahip diğer platformlardan fırlatılabiliyor.

Zamanında, doğru ve etkili ateş gücü oluşturarak manevra birliklerine mükemmel ateş desteği sağlayan füzenin hassasiyetinin arkasında, Küresel Konumlama Sistemi (KKS) destekli Ataletsel Navigasyon Sistemi’nin (ANS) kullanıldığı güdüm sistemi yer alıyor. Pod içi füze konfigürasyonunda depolanabilmesini, nakledilebilmesini ve fırlatılabilmesini olanaklı hale getiren yalıtımlı pod özelliği ile BORA, her an göreve hazır bir füze sistemi olarak dikkat çekiyor.

Sistemin yüksek otomasyonu sayesinde; kısım komutanı, doldurucu ve sürücü olmak üzere sadece üç kişilik mürettebatla atış görevi icra edilebilir. BORA Silah Sistemi, silah yönetim sistemine entegre ve yüksek teknoloji ürünü tam otomatik navigasyon ve tevcih sistemleri sayesinde, at ve kaç taktiğinin başarıyla uygulanabildiği bir sistemdir.

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetlerinin Mayıs 2019’da Irak’ın kuzeyinde başlattığı Pençe Harekatı’nda ‘BORA’ ilk kez gerçek bir operasyonda kullanılmıştı.

defenceandtechnology

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.