Manşet

Biden Yönetiminin F-35 Anlaşmasını Dondurmasına Yanıt Verdi

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Washington Büyükelçisi Yousef Al-Otaiba, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Emirlikler ve Suudi Arabistan’a silah satışının durdurulmasına ilişkin açıklamasının bekleneceğini düşünüyor.

Bu, ABD’deki BAE büyükelçiliği tarafından Çarşamba günü yayınlanan ve Al-Otaiba’nın “BAE, Orta Doğu’da barış ve istikrara kapsamlı bir yaklaşım için Biden yönetimiyle yakın bir şekilde çalışacak” açıklamasında geldi.

Daha önceki geçiş aşamalarında olduğu gibi BAE, yeni ABD yönetiminin mevcut politikalarının, özellikle de bir ortağa askeri teçhizat satmaktan çok daha fazlası olan F-35 (savaş uçağı) paketinin gözden geçirilmesini bekliyordu. “

BAE’li diplomat, satın alınan silahların “caydırıcı bir rol” oynayacağına dikkat çekerek, şunları ekledi: “ABD gibi, silahlar BAE’nin yeni diyalog ve güvenlik işbirliğine paralel olarak saldırılara karşı güçlü bir caydırıcı strateji sürdürmesine yardımcı oluyor. bölgesel ortaklara güven vermek. “

Blinken, incelemenin şunları hedeflediğini doğruladı: “Dikkate alınan şeyin stratejik hedeflerimizi ilerleten ve dış politikamızı ilerleten bir şey olduğundan emin olun.”

Trump’ın, Biden’in 20 Ocak’taki açılışından saatler önce, Abu Dabi’ye gelişmiş savaş uçağı satmak için bir anlaşma imzaladığını bildirdi .

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.