Ağır silahlı Rus savaş gemisi filosu Suriye’ye gidiyor

BEYRUT, LÜBNAN (19:00) – Rus Batı Askeri Bölgesi basın bürosuna göre Rus Donanması’nın Baltık Filosu müfrezesi, uzun planlı bir yolculuğun bir parçası olarak Suriye’nin Tartus limanına girdi.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yayınlanan bir açıklamada, “Corvette Stoicki, Kola orta tanker ve Yakov Grybelsky deniz römorköründen oluşan bir grup Baltık Filosu gemisi, Suriye’nin Tartus limanına giriş yaptı. uzun planlı yolculuk. “

Açıklamaya göre, müfreze ekipleri gemileri inceleyecek ve limanda yakıt, su ve yiyecek ikmalini yapacak.

Açıklamada şöyle devam etti: “Stoacı kruvazörler ve destek gemileri bir dizi eğitim görevi gerçekleştirecek, ardından Baltık Filosunun gemileri uzun menzilli seyir planına uygun olarak görevleri tamamlayacak.”

Baltık Denizi Filosunun gemilerinden bir müfrezenin 16 Aralık’ta Baltiysk’teki filonun ana üssünden ayrıldığını ve 29 Aralık’ta gemilerin Cebelitarık Boğazı’ndan geçerek Akdeniz’e girdiğini belirtmek gerekir.

Gemilerin uzun menzilli deniz yolculuğunun ana görevi, Atlantik, Akdeniz ve Hint Okyanuslarının çeşitli bölgelerinde Saint Andrew bayrağını taşıyan deniz ve askeri varlığını sağlamaktır.

almasdarnews

Exit mobile version