Manşet

Mısır Süveyş Kanalı’nı Günlerce Kapatan Geminin Sahibi Firmadan 1 Milyar Dolar Tazminat İstiyor

Kanal İdaresinin karaya oturan gemiyi 6 günün ardından herhangi bir can kaybı veya gemi ekipmanında zarar oluşmadan kurtardığını söyleyen Süveyş Kanal İdaresi Başkanı Rabi, ancak kurumun bir günde milyonlarca dolar kaybettiğini söyledi.

Mısır, Süveyş Kanalı’ndaki deniz trafiğinin 6 gün boyunca durmasına neden olan “The Ever Given” isimli dev konteyner gemisinin yol açtığı zararın tazmini için geminin ait olduğu firmadan en az 1 milyar dolar talep edileceğini belirtti.

Süveyş Kanal İdaresi Başkanı Usame Rabi, Mısır’daki Sada el-Beled televizyonunda katıldığı bir programda, gemi krizine ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu.

Kanal İdaresinin karaya oturan gemiyi 6 günün ardından herhangi bir can kaybı veya gemi ekipmanında zarar oluşmadan kurtardığını söyleyen Rabi, ancak kurumun bir günde milyonlarca dolar kaybettiğinin altını çizdi.

Rabi, olaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamındaki komisyonda, Süveyş Kanalı’nın deniz trafiğinin kesintiye uğradığı süre boyunca meydana gelen hasarın boyutunu belirlemek için bir denizci, bir hukuk görevlisi, bir mühendis ve bir tazminat uzmanının yer aldığını kaydetti.

Kanaldaki seyrüseferin 6 gün boyunca kesintiye uğramasının yanı sıra karaya oturan geminin yüzdürülmesi sırasında kullanılan makina ve araçların yıpranma payı, ekipman ve teçhizat hasarı, teknik ekiplerin ve mühendislerin sürekli mesaisi göz önüne alındığında gemi krizinin maliyetinin 1 milyar doları geçtiğine işaret eden Rabi, “Kanal İdaresi, karaya oturan geminin sahibi olan firmadan 1 milyar doları aşan zararın tazminini talep edecek.” dedi.

Rabi ayrıca soruşturmanın en az bir hafta süreceğini yineledi.

Süveyş Kanal İdaresi Başkanı Rabi, daha önceki açıklamasında, soruşturma için kurum bünyesinde bir komisyon oluşturulduğunu ve yük gemisinin soruşturma tamamlanana kadar alıkoyulacağını duyurmuştu

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.