Manşet

Emirates Pilotu, uçmayı reddettiği için askıya alındı

Emirates havayolu, İsrail’e uçmayı reddettiği için Tunuslu bir pilotu askıya aldı. Moneem Saheb Tabaa, o zamandan beri kapattığı Facebook sayfasında askıya almayı doğruladı.

13 Ocak 2021, 14:18

https://videopress.com/embed/k2TOsZuN?hd=1&loop=0&autoPlay=1&permalink=0

Emirates havayolu, İsrail’e uçmayı reddettiği için Tunuslu bir pilotu askıya aldı. Moneem Saheb Tabaa, o zamandan beri kapattığı Facebook sayfasında askıya almayı doğruladı.

“Tanrı benimle ilgilenen tek kişidir …” dedi Tabaa. “Pişman değilim.” Pilot, resmi bir duruşmaya kadar askıya alındı.https://platform.twitter.com/embed/index.html?creatorScreenName=middleeastmnt&dnt=true&embedId=twitter-widget-0&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1349221990872330245&lang=en-gb&origin=https%3A%2F%2Fwww.middleeastmonitor.com%2F20210113-emirates-pilot-suspended-for-refusing-to-fly-to-israel%2F&siteScreenName=MiddleEastMnt&theme=light&widgetsVersion=ed20a2b%3A1601588405575&width=550px

Askıya alınma haberi sosyal medyaya yayıldıkça, birçok aktivist Dubai merkezli Emirates’i kınadı ve geçen yıl İsrail ile birkaç Arap devleti arasında yapılan normalleşme anlaşmalarına karşı çıkan meydan okuyan duruşundan ötürü Tabaa’yı övdü. BAF ile birlikte İsrail ile diplomatik ilişkiler kurmak için son durumlarının ilk Bahreyn , Sudan daha yakın ve, Fas .

Tunus, tutarlı bir şekilde, işgal devletine uymaya ve normalleşmeye niyeti olmadığını savundu. Tunus dışişleri bakanlığı geçen yılın sonlarında yaptığı açıklamada, “Tunus diğer ülkelerin egemen konumlarına saygı duyduğundan, tutumunun ilkeli olduğunu ve uluslararası sahnedeki değişikliklerin onu asla etkilemeyeceğini onaylıyor.” Dedi.

Tunus Devlet Başkanı Kais Saied , 2019’da seçildikten sonra , Filistin’in Tunusluların kalbine kazındığını ve “Filistin’in gayrimenkul olarak kayıtlı çok fazla arazi olmadığını” söyledi.

Fas’ın İsrail ile normalleşmesinin ardından Tunus Parlamentosu Başkanı ve Ennahda Hareketi Başkanı Rached Ghannouchi , “Arap Barış Girişimi’nin ifade ettiği Arap mutabakatına aykırı olan bu adım bizi şok etti. Filistin halkı Arap ve Müslüman kardeşliği ilkesine ve uluslararası hukuka uygun olarak. “

Hem Tunus hem de Cezayir, İsrail uçaklarının hava sahasını Fas’a ve Fas’tan gelen uçuşlar için kullanmasını engelledi ve Avrupa üzerinden dolaylı bir rota izlemeye zorladı. İsrail havayolları, Ağustos ayında Tel Aviv ile BAE arasında doğrudan uçuşlar düzenlemeye başladı. Etihad Airways, Filistin’e giden ilaçları taşıyan ve İsrail’e uçan ilk BAE havayoluydu. İsrail haber sitesi Globes’a , Emirates’in önümüzdeki ay Dubai’den Tel Aviv’e uçuşlarını başlatması bekleniyor.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.