Yeni Seçim Yasası Taslağı Gözden Geçirilmek Üzere Dağıtıldı

 Cezayir cumhurbaşkanlığı yeni seçim yasası taslağını Salı günü gözden geçirilmek üzere ülkenin siyasi partilerine, nihai taslağı oylama için parlamentoya sunmadan önce dağıttı . Yeni taslakta, adayların ülke seçimlerine katılabilmeleri için yerine getirmeleri gereken bir dizi şart yer alıyor.

Ulusal Bağımsız Seçim Otoritesinin, siyasi partilerin seçim listelerinin yanı sıra bağımsız adayların denetiminde İçişleri Bakanlığı’nın yerini almasını önermektedir. Yetkili daha sonra adaylıklarının geçerliliğine karar verecektir.

Yasa tasarısı, adayların nefret söylemi ve her türlü ayrımcılık yapmasının yanı sıra kampanyalar sırasında yabancı dil kullanmasını yasaklıyor. Aynı zamanda adayların akredite medyaya erişim hakkını da garanti eder.

100 milyon dinarı (yaklaşık 753.000 $) geçmeyen cumhurbaşkanlığı seçimleri için harcama tavanı önerildi. Yasama meclisi adayları için tavan 1,5 milyon dinar olacak.

Geçen Eylül ayında, Cezayir cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Abdelmadjid Tebboune’nin ülkenin seçim yasasını gözden geçirmek için ulusal bir komite atadığını duyurdu. Cumhurbaşkanı, seçim kampanyası sırasında, seçim yarışına katılmak isteyen gençlerin masraflarının devlet tarafından karşılanacağına söz vermişti. “Bu, yozlaşmış veya şüpheli fonların kurbanı olmamaları için.”

MEM

Exit mobile version