Sağlık

Yemen Mart’a Kadar Covid Aşısı Alacak

 Mart ayı 2,3 milyon COVID-19 aşısı dozları ilk seri beklediğini ve Suudi Arabistan ayrı ayrı 50 civarında nüfusun yüzde için çekim finanse edebilir, Reuters ajansları söyleyerek içeriyordu bildirildi.

Yemen’deki altı yıllık savaş, Birleşmiş Milletler’in dünyanın en büyük insani krizi olarak tanımladığı durumu yarattı. Sağlık sisteminden geriye kalan çok az şey dış yardıma dayanıyor.

UNICEF’in Yemen temsilcisi Philippe Duamelle Reuters’e verdiği demeçte , “Yemen hükümeti, Yemen nüfusunun% 23’ünün başlangıçtaki ihtiyaçlarını karşılamak için yaklaşık 14 milyon doz COVAX girişimine başvurdu.” Dedi .

“2,3 milyon dozluk ilk tahsis onaylandı ve tedarikçilerin aşıların mevcudiyetine bağlı olarak Şubat ayı sonu, Mart ayı başında kullanıma sunulacak.”

COVAX, yoksul ülkeler için aşıları güvence altına alan GAVI ittifakı, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Salgın Hazırlık Yenilikleri Koalisyonu ve BM Çocuk Fonu (UNICEF) tarafından ortaklaşa yönetilmektedir.

Duamelle, AstraZeneca aşısını COVAX aracılığıyla alacak, çünkü mevcut soğuk zincir altyapısında kullanılabilecek.

Amaç, Yemen nüfusunun yüzde 70’ini aşılamak. Yemen’de uluslararası alanda tanınan hükümetin Sağlık Bakanlığı bugün, nüfusun yüzde 50’si için aşıları finanse etmek için Suudi Arabistan Kralı Salman İnsani Yardım ve Yardım Merkezi’ne (KSRelief) başvurduğunu söyledi.

KSRelief’e yorum için hemen ulaşılamadı. Suudi maliye bakanı geçen ay ülkesinin Yemen dahil düşük gelirli ülkelere COVID-19 aşıları sağlamak için üreticilerle görüştüğünü söyledi.

Yemen, geçici olarak güneydeki hükümet ile onu 2014’ün sonlarında kuzeydeki başkent Sanaa’da iktidardan düşüren Husi hareketi arasında bölünmüş durumda. Suudi Arabistan liderliğindeki bir askeri koalisyon, hükümeti iktidara döndürmek için 2015’in başlarında müdahale etti. .

Husi sağlık yetkilileri Reuters’e paralarının veya aşı satın alma planları olmadığını söyledi .

Yemen hükümeti, 615’i ölüm dahil 2.122 koronavirüs vakası bildirdi. Büyük kent merkezlerinin çoğunu kontrol eden Husi yetkilileri, dört vaka ve bir ölüm olduğunu söyledikleri Mayıs ayından bu yana rakam vermedi.

BM ve yardım kuruluşları, bu resmi rakamların virüsün yayılmasını büyük ölçüde hafife aldığını söylüyor.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.