Yangının 50 Milyon Dolarlık Zarara Neden Olacağı Tahmin Ediliyor

Afganistan’ın İran ile olan İslam Qala kuru limanının çoğunu saran büyük bir yangının en az 50 milyon dolarlık mali kayıplara yol açacağı tahmin ediliyor .

Vali sözcüsü Jailani Farhad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslam Qala Limanı’ndaki yangının nihayet İran itfaiye teşkilatıyla işbirliği içinde Herat itfaiyesi tarafından durdurulduğunu söyledi.

Yangının nedenine yönelik hasar tespit ve soruşturmalarının sürdüğünü söyledi.

Vali Syed Abdul Waheed Qitali, yangının olduğu yerde medya temsilcilerine verdiği demeçte, dün gece hiçbir can kaybının olmadığını, ancak bazı kişilerin yangına maruz kaldığını ve tedavi altında olduğunu söyledi. Yangını kontrol altına alma çabalarına yardım ettiği için İran itfaiyesine teşekkür etti.

Bu arada, Herat Ticaret ve Yatırım Odası Başkanı Younus Qazizada, en az 500 petrol tankerinin tamamen yandığını, yangının yol açtığı maddi kayıpların 50 milyon dolar civarında olabileceğini tahmin etti.

Büyük yangın Cumartesi günü öğleden sonra, sosyal medyada dolaşan ve kara ile çevrili Afganistan’ın en işlek kuru limanlarından birinde geniş bir alanı kaplayan yükselen alevleri gösteren görsellerle çıktı.

Afganistan, İran ve Orta Asya devletlerinden ithal edilen ve ülkeye genellikle İslam Qala Limanı’ndan getirilen petrol ürünlerine güveniyor.

MEM

Exit mobile version