Manşet

ABD, BM’ye, İran’ın Müdahalesinin Irak Seçimlerinden Önce Çözülmesi Gerektiğini Söyledi

ABD Salı günü yaptığı açıklamada, bu yılın sonlarında Irak’ta seçimler için elverişli bir ortam yaratmanın İran destekli milislerle mücadeleyi, İran’ın ülkedeki istikrarı bozucu faaliyetlerini ve kalan IŞİD unsurlarını kapsadığını söyledi .

ABD’nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Vekili Richard Mills, Irak’ta BM Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, inandırıcı, barışçıl ve kapsayıcı seçimler için elverişli bir ortam yaratmanın önündeki en büyük engellerden birinin “silahlı milislerin, şiddet yanlılarının ve yağmacıların varlığı olduğunu” söyledi.

Mills, 15 üyeli konseye verdiği demeçte, “Elverişli bir ortam, İran destekli milisler ve İran’ın Irak’taki istikrarı bozucu faaliyetlerinin yanı sıra kalan IŞİD (IŞİD) unsurlarını ele almamız gerektiği anlamına geliyor” dedi.

“Bu gruplar halkın hükümete ve Ekim 2021 seçimlerine olan güvenini baltalıyor. Irak vatandaşlarını öldürüyorlar ve Irak’ı çok ihtiyaç duyulan ekonomik yardım ve dış yatırımdan mahrum ediyorlar. Kimse bağışık değil” dedi.

Pazartesi günü Kuzey Irak’ta ABD önderliğindeki kuvvetlere düzenlenen roket saldırısı, sivil bir müteahhidi öldürdü ve bir ABD askerini yaraladı. Saldırı, bazı Iraklı yetkililerin İran ile bağlantısı olduğunu söylediği bir grup tarafından üstlenildi.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.