Umman Sultan’ın En Büyük Oğlu Veliaht Oldu

Umman Sultanı Haitham Bin Tarık, en büyük oğlu Dhi Yazan Bin Haitham’ı Pazartesi günkü anayasal sarsıntıdan sonra ülkenin ilk prensi olarak atadı .

Oxford’da eğitimli 30 yaşındaki, padişahlığın ardılına ilk sırada gelmeden önce, Umman’ın kültür, spor ve gençlik bakanıydı, kuzeninin ölümünün ardından geçen yılın başından beri iktidarda olan babasının yönetimindeydi. ve uzun vadeli hükümdar Sultan Kabus Bin Said . Sultan Kabus, yaşamı boyunca görünürde hiçbir mirasçı bırakmamış ve bir halef tayin etmemiştir, bunun yerine tercih ettiği halefi ölümünden sonra mühürlü bir zarf içinde ortaya çıkarılmıştır.

Bin Haitham, bakanlık görevinden önce, 2013 yılında Dışişleri Bakanlığı’na katılarak 2018’den beri Londra’daki Umman Büyükelçiliği’nde görev yapıyordu.

Yeni Devlet Temel Yasasının bir parçası olarak, halefiyet süreci daha istikrarlı olacak. Yeni yasada ayrıca kuvvetler ayrılığı ve Umman vatandaşları için daha fazla hak ve özgürlük üzerinde daha fazla vurgu yer alıyor.

Göre Umman Times gücü “büyük oğlu ve sonra arkaya varsayarak Veliaht Vahdettin en büyüğü oğula Sultan’dan.” Devredilecektir

Makalede, “Sultanın en büyük oğlunun iktidara gelmeden ölmesi halinde, hüküm, kardeşleri olsa bile Varis Görünen’in en büyük oğluna yetki devredecektir.”

Umman anayasasına göre padişah, kraliyet ailesinin bir üyesi ve “Müslüman, olgun, rasyonel ve Ummanlı Müslüman ebeveynlerin meşru oğlu” olmalıdır.

Reform ve istikrarlı miras süreciyle ilgili haberler muhtemelen yabancı yatırımcılar tarafından memnuniyetle karşılanacaktır. Danışmanlık firması Kearney’in ortağı Ubaldo Tripoli, “Majesteleri Sultan Haitham Bin Tareq’in anayasa değişikliği ve Sayyid Theyazin bin Haitham el Said’in Veliaht Prens olarak atanması, yeni bir büyüme döneminin başlangıcını işaret ediyor. Saltanat.”

MEM

Exit mobile version