Manşet

Türkiye ve Katar Dışişleri Bakanları İkili İlişkileri Selamladı

, Katar’ın başkenti Doha’da, üst düzey Türk ve Katarlı diplomatlar, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin iyi durumuna övgüde bulundular .

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çarşamba günü Körfez gezisinin son durağına vardıktan sonra Katarlı mevkidaşı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al-Thani ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu gazetecilere verdiği demeçte, “Türkiye ile Katar arasındaki ilişkilerimizin her geçen gün güçlendiğini ve her alanda geliştiğini memnuniyetle söyleyebilirim.”

Cumhurbaşkanı, iki ülkenin her alanda ilişkileri daha da geliştirmek amacıyla birlikte çalışmaya devam edeceğine söz verdi.

Körfez ülkeleri arasındaki normalleşme süreciyle ilgili olarak, Çavuşoğlu, “Bu önemli bir başlangıç ​​ama umarım bu kardeş ülkeler arasındaki ilişkiler önümüzdeki dönemde normale döner. Ama ambargoların ve kısıtlamaların kaldırılması da önemli bir başlangıç.”

Körfez bölgesinde istikrar, güvenlik ve refahın önemini de vurgulayan Bakan, “Türkiye, bölgedeki tüm ülkelerle ve Körfez İşbirliği Konseyi gibi bölgesel kuruluşlarla ikili ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyor.” Dedi.

uriye’de siyasi çözüm ihtiyacını yeniden dile getiren Çavuşoğlu, Türkiye ile Katar’ın bu konuda aynı sayfada olduğunu söyledi.

“Gördüğünüz gibi sadece ikili ilişkilerimizi geliştirmek için çalışmıyoruz. Türkiye ve Katar olarak bölgemizdeki sorunların barışçıl bir şekilde aşılması için omuz omuza çalışıyoruz ve katkıda bulunuyoruz” dedi.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.