Türkiye, Çin’in Sinovac Aşısından 6,5 Milyon Doz Aldı

Türkiye, Pazartesi günü Çinli Sinovac Biotech tarafından geliştirilen COVID-19 aşısından 6,5 milyon doz daha aldı ve ülke çapında yaygınlaştırmanın devam etmesine izin verdi.
Yeni sevkiyat, Türkiye’nin yaklaşık bir ay önce aldığı üç milyon dozluk ilk sevkiyata ekliyor. Sağlık bakanlığı verilerine göre, bugüne kadar çoğu sağlık çalışanı ve yaşlı olmak üzere 1.257 milyon insanı aşıladı.

Ocak ayı ortasında aşı uygulaması başladığında sadece iki günde yaklaşık 600.000 kişi aşılandı, ancak sağlık çalışanlarının ötesine geçtikçe hız yavaşladı.


Sağlık bakanlığı, sağlık görevlilerinin aşıların uygulanmasının yaklaşık iki hafta sürdüğünü söylediği bir süreç olan yeni sevkıyatı test edecek. Bu, Türkiye’nin önümüzdeki iki hafta boyunca günde yaklaşık 100.000 aşılama ile sınırlandırılacağı anlamına geliyor.

Türkiye, 2.4 milyondan fazla enfeksiyon ve COVID-19 nedeniyle 25.073 ölüm kaydetti. Son aylarda vakalardaki artış, hükümetin Aralık ayından bu yana hafta sonu kilitlemeleri başlatmasına neden oldu, ancak günlük vakalar, Aralık ayı başlarında 33.000’i aşan yüksek bir seviyeden son günlerde 6.000’in altına düştü.


Geçen yıl ilkbaharda koronavirüsün yayılmasıyla mücadele için alınan önlemler, ikinci çeyrekte Türkiye ekonomisinde keskin bir yavaşlamaya yol açtı ve hükümet, yükü hafifletmek ve faaliyeti canlandırmak için bir dizi önlem aldı.

ARAB NEWS

Exit mobile version