ManşetYurtiçi

Türkiye-Arnavutluk İlişkilerini Zehirlemesine Asla İzin Vermeyeceğiz

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ilişkileri zehirlemesine asla izin vermeyeceklerini ifade etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Arnavutluk’un başkenti Tiran’daki temasları kapsamında, Meclis Başkanı Gramoz Ruçi ile önce baş başa ardından heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi.

Şentop, görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, basın mensuplarını ve diğer katılımcıları Arnavutça selamlayarak Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkının selamlarını iletti.

Arnavutluk Meclis Başkanı Ruçi’nin davetine icabet ederek heyetiyle dost ve kardeş Arnavutluk’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Şentop, iki ülkenin köklü bir tarihi ve zengin ortak kültürü paylaştıklarını söyledi.

Şentop, iki ülkenin Otoranto seferini düzenleyen Gedik Ahmet Paşa, Sultan Ahmet Camisi’nin mimarı Elbasanlı Sedefkar Mehmet Ağa, İstanbul Üniversitesinin kurucusu ve rektörü Hoca Tahsin, İstiklal Marşı’nı da yazan milli şair Mehmet Akif Ersoy, ilk Türkçe ansiklopedi ve sözlük çalışması yapan Sami Frasheri (Şemsettin Sami) gibi birçok müşterek şahsiyetlerinin bulunduğuna işaret etti.

İkili ilişkilerin tarihi dostluk ve doğal müttefiklik ilişkilerine yakışır bir şekilde ve mükemmel seviyede seyrettiğini kaydeden Şentop, baş başa ve heyetler arası görüşmelerde son derece faydalı hususları ele aldıklarını, ikili ilişkileri ve parlamentolar arasındaki iş birliğini tüm boyutlarıyla masaya yatırdıklarını aktardı.

Cumhurbaşkanı İlir Meta ve Başbakan Edi Rama ile de görüşeceğini söyleyen Şentop, Başbakan Rama’nın 6-7 Ocak’ta Türkiye’ye yaptığı resmi ziyaret sırasında ikili ilişkilerin “stratejik ortaklık” seviyesine çıkartıldığını hatırlattı.

Şentop, “Stratejik ortaklığımızın resmileştirilmesi her alandaki iş birliğimizi çok daha iyi seviyelere taşıyacaktır. Başbakan Rama’nın ziyareti sırasında Fier’de bir bölge hastanesi inşası söz konusunda da mutabakat sağlanmıştı. İnşaat çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini bugün burada memnuniyetle ifade etmek isterim.” dedi.

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.