GündemManşetOrtadoğuSiyasetTürk Dünyası

Türk Ordusu Kuzey Suriye’ye Askeri Sevkiyata başladı

BEYRUT, LÜBNAN (12:00) – Türk ordusu, Halep Valiliği’ndeki güçlerine düzenlenen bazı saldırıların ardından bu hafta Suriye’nin kuzeybatı bölgesine yeni bir takviye grubu gönderdi.

Cumartesi günkü bir habere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri kuzeydoğu Halep’teki önemli El Bab kenti yakınlarında keskin nişancı ateşi altında kaldı; bu, ikincisinin Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ve Halk Koruma Birlikleri’nin (YPG) pozisyonlarına ağır toplarla yanıt vermesine neden oldu.

Türk ordusu, o zamandan beri Hatay vilayeti ile İdlib Valiliği’ni birbirine bağlayan Kafr Lousen geçişinden takviye gönderdi

Pazar günkü birkaç haberde düzinelerce askerin Suriye’nin kuzeybatısındaki Rus muadilleriyle askeri devriyelerinde kullanılacak olan ağır silahlı araçların eşliğinde Suriye’nin kuzeybatısına nakledildiği bildirildi.

Türkiye, Halep, Lazkiye, Hama ve İdlib vilayetlerinde ilk gözlem noktaları kurduğu 2018’den beri Suriye’nin kuzeybatısına çok sayıda asker gönderiyor.

Son olarak, Türk ordusu, 2020’nin başlarında Suriye Arap Ordusu (SAA) tarafından kuşatıldıktan sonra birkaç gözlem noktasından çekildi.

Suriye Arap Ordusu, daha önce Türk Silahlı Kuvvetlerine ait olan bu gözlem noktalarının şimdi tam kontrolünde.

almasdarnews

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.