Manşet

Jeff Bezos, Amazon CEO’sundan İstifa Edecek

kurucusu Jeff Bezos, geçtiğimiz günlerde yılın üçüncü çeyreğinde şirket CEO’su görevinden ayrılacağını açıkladı.

Yönetim kurulu başkanı olarak kalacak olan Bezos, dizginleri şirketin hızla büyüyen bulut bilişim işi Amazon Web Services’in CEO’su Andy Jassy’ye devredecek.

Şaşırtıcı haber, Amazon’un son mali sonuçlarını açıkladığında not edildi. Amazon, koronavirüs salgını sırasında önemli ölçüde büyüdü ve son çeyrekte ilk kez 100 milyar dolardan fazla satış kaydetti.

57 yaşındaki Bezos, Amazon’u 27 yıl önce kurdu ve onu dünyanın en büyük şirketlerinden biri haline getirerek 185 milyar dolarlık bir servet biriktirdi. Çevrimiçi bir kitapçı olarak başlayan Amazon, artık bulut bilişim, bakkaliye, elektronik ürünler ve eğlencede baskın bir güç ve 1,1 milyondan fazla kişiyi istihdam ediyor.

Bezos, “Amazon, icat nedeniyle olduğu gibi” dedi. “Şaşırtıcı bir icattan birkaç yıl sonra, doğru yaparsanız, yeni şey normalleşir. İnsanlar esniyor. Bu esneme, bir mucidin alabileceği en büyük iltifattır. Finansal sonuçlarımıza baktığınızda, aslında gördüğünüz şey, icatların uzun vadeli kümülatif sonuçları. “

“Şu anda Amazon’u şimdiye kadarki en yaratıcı halini görüyorum ve bu geçiş için en uygun zaman.”

Bezos, uzay araştırmaları ve Washington Post’un sahipliği de dahil olmak üzere diğer çıkarlarına daha fazla dikkat etmek için son yıllarda Amazon’un günlük işleyişinden geri adım attı. Ancak genel müdür olarak ayrılması beklenmedikti.

52 yaşındaki Jassy, ​​uzun zamandır Bezos’un varisi olarak görülüyor ve geçen yıl emekli olmayı planladığını açıklayana kadar Amazon’un perakende işini yürüten Jeff Wilke ile rekabet ediyor.

AMN

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.