Manşet

Rusya yılda 100 Milyon Dozdan Fazla Sputnik V Aşısının Üretimi İçin Çin İle Anlaştı

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) tarafından düzenlenen basın toplantısında, yıllık 100 milyon dozdan fazla Sputnik V korona virüs (Covid-19) aşısının Çin’de üretimi için ilaç firması TopRidge Pharma ile anlaşıldığı belirtildi.

Korona virüs (Covid-19) ile mücadele çalışmaları kapsamında Covid-19 aşılarına talep giderek artarken, aralarında Rusya’nın da bulunduğu birçok ülke ve ilaç firması aşı üretimi arttırmak adına çalışmalarına devam ediyor. Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) tarafından düzenlenen basın toplantısında, RDIF’ın Çin’in ilaç pazarı liderlerinden Tibet Rhodiola Pharmaceutical Holding’in bir yan şirketi olan ilaç firması TopRidge Pharma ile yıllık 100 milyon dozdan fazla Sputnik V Covid-19 aşısının Çin’de üretimi için anlaştığı kaydedildi. RDIF tarafından yapılan açıklamada, “RDIF ve TopRidge Pharma, Covid-19’a karşı dünyanın ilk tescilli aşısı Sputnik V’nin Çin’de yılda 100 milyondan fazla dozunun üretimi için işbirliği yapmayı kabul etti. Bu aşı miktarı, 50 milyondan fazla insanı aşılamaya yeterli” ifadeleri kullanıldı. Çin’de aşının klinik testlerinde işbirliği yapmak ve ülkede Sputnik V’yi tanıtmak için bir anlaşmaya da varıldığını belirten RDIF, “TopRidge Pharma, tüm uygun düzenleyici makam onaylarına tabi olarak aşıyı, Çin topraklarının yanı sıra Hong Kong, Makao ve Tayvan’da dağıtabilecek” dedi.

Sputnik V aşısına yönelik artan talebi karşılamak adına yerel üreticilerle anlaşmaya hazır olduklarını RDIF CEO’su Kirill Dmitriev yaptığı açıklamada, “Tibet Rhodiola ile işbirliği, gerekli miktarları sağlamak için Çin’deki Sputnik V’in üretim kapasitelerini artırmaya ve salgınla mücadelede ülkedeki ve küresel çaptaki ortaklara yardımcı olacak. Çin, Sputnik V için en önemli üretim merkezlerinden biri ve Covid-19’a karşı yüzde 91,6 etkin ve dünyadaki en iyi çözümlerden biri olan Rus aşısına yönelik artan talebi karşılamak için yerel üreticilerle ortaklık kapsamını genişletmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

İHA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.