Manşet

Tayland’daki Gösterilerde 33 Kişi Yaralandı, 1 Polis Öldü

Tayland’da monarşi reformu ve Başbakan Prayuth Chan-ocha’nın istifası talebiyle devam eden gösterilerde 23’ü polis 33 kişi yaralandı, 1 polis memuru kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti, 22 kişinin ise gözaltına alındığı bildirildi.

Tayland’da anayasal reform ve Başbakan Prayuth Chan-ocha’nın istifası talebiyle başlayan gösterilerde, protestocular bir kez daha polisle karşı karşıya geldi. Dün gece başkent Bangkok’taki 1. Piyade Alayı kışlası önünde başlayan gösterilerde, protestocular polisle çatıştı. Güvenlik güçlerinin plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandığı gösterilerde, protestocuların ise polise taş, şişe ve havai fişeklerle karşılık verdiği belirtildi.

Çatışmalarda 23’ü polis toplam 33 kişinin yaralandığı açıklanırken, görevi başındaki bir polis memurunun ise kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdiği doğrulandı. Tayland Başbakanı Prayut Chan-o-cha, yaptığı açıklamada ölen polis memuruna başsağlığı dilerken, protestoculara yasalara saygı gösterme çağrısında bulundu. Gösterilerde 22 kişinin ise gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınan protestoculara Covid-19’un önlenmesine ilişkin olağanüstü hal kararnamesinin ihlali ve kamu malına zarar verme suçlamalarının yöneltildiği öğrenildi.

İHA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.