Suudi Arabistan, 2030 Yılına Kadar Enerjinin% 50’sini Yenilenebilir Kaynaklardan Üretmeyi Hedefliyor

Suudi Arabistan, 2030 yılına kadar ülkenin elektrik ihtiyacının yüzde 50’sini yenilenebilir enerji kullanarak, geri kalanı ise gazla karşılamayı hedefliyor.

Bu hedef, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı’nın (IRENA) 11. Genel Kurul toplantısında, Kral Abdullah Şehri Atom ve Yenilenebilir Enerji Başkanı Khalid Al-Sultan tarafından yapılan bir konuşmada vurgulandı. Pazartesi günü başlayıp Perşembe gününe kadar devam eden sanal etkinlikte Krallığın heyetine liderlik ediyor.
Suudi heyeti, IRENA’nın küresel ve bölgesel düzeyde yenilenebilir enerji kullanımını teşvik etme hedefine ulaşmak için gösterdiği çabalardan dolayı takdirini dile getirdi.
Al-Sultan, Krallığın endüstrileri, hizmetleri, teknolojilerin yerelleştirilmesini ve insan kaynaklarının geliştirilmesini içeren sürdürülebilir bir yenilenebilir enerji sektörü yaratmaya çalıştığını söyledi. Bunu sektörü inşa etmek için gerekli ana çerçeveleri belirleyerek yapıyor.
Suudi Enerji Bakanlığı, özel sektörün bu alana katılımını teşvik eden politikaları onayladı ve Ulusal Yenilenebilir Enerji Programı’nın hedeflerine ulaşmak için, Krallığın 2030 Vizyonu doğrultusunda, doğrudan ve enerji bakanının sürekli denetimi ”diye ekledi.
Bakanlık, enerji sektörünü, sektördeki tüm ilgili kuruluşlarla işbirliği içinde Krallığın enerji araştırma ve ölçümü, veri toplama, düzenleme ve geliştirme ve yenilenebilir enerji yeteneklerinden yararlanan bir sisteme dönüştürmek için çalışıyor.
Al-Sultan, İspanya’yı meclis başkanı rolünden ötürü Arnavutluk, Kosta Rika, Gana ve Hindistan cumhurbaşkanı yardımcıları ile birlikte kutladı ve ajansa yakın zamanda katılan ülkeleri memnuniyetle karşıladı.

ARAB NEWS

Exit mobile version