Suriye’nin Beyaz Kasklıları KKD Yapmak İçin 1,2 Milyon Dolar Aldı

Suriye’nin Beyaz Miğferleri, kişisel koruyucu ekipman (KKD) yapmak için 1,2 milyon dolardan fazla fon aldı .

Finansman, Birleşik Krallık, ABD ve Hollanda hükümetleri tarafından finanse edilen kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Humanitarian Grand Challenge (HGC) ‘den geliyor.

Hayır kurumundan sağlanan fonlar, Beyaz Miğferler’in PPE üretimini çoktan başlattı.

HGC tarafından finanse edilen tesis, tahmini 2 milyon maskenin yanı sıra COVID-19’un yayılmasını önlemek için yaygın olarak kullanılan koruyucu önlükler ve yüz kalkanları üretti.

Tesis ayrıca, Suriye’nin 3 milyondan fazla kişiden oluşan savunmasız nüfusu  için kullanılmış KKD’lerin imhasında da kullanıldı .

Beyaz Miğfer’in insani yardımlardan sorumlu genel müdür yardımcısı Münir Mustafa, salgının “Beyaz Kasklılar’ın 2020’de karşılaştığı en zor sorun olduğunu” söyledi.

Küresel salgın sınır ötesi lojistiği neredeyse imkansız hale getirirken, Suriye’nin kuzeybatısındaki insani yardım çalışanları ve sağlık personeli arasında virüsün yayıldığına şahit olduk. “

Kuzeybatı Suyiye’de her gün yaklaşık 500 COVİD-19 vakası rapor ediliyor ancak sağlık uzmanları, yetersiz test tesisleri ve kötü yaşam koşulları nedeniyle sayıların çok daha yüksek olabileceği konusunda uyardı.

MEM

Exit mobile version