ManşetOrtadoğu

Suriye Ordusu, Ürdün sınırı boyunca büyük çaplı operasyon başlattı

BEYRUT, LÜBNAN (09:30) – Suriye Ordusu (SAA), bölgedeki birkaç sivilin terörist gruplar tarafından kaçırılmasının ardından Ürdün sınırında Al-Sweida Valiliği ile büyük ölçekli bir askeri operasyon başlattı.

Al-Sweida Valiliği’nden alınan bir saha raporuna göre, Suriye Arap Ordusu ve hükümet güvenlik güçlerinden diğer unsurlar 11 Ocak günü şafakta büyük çaplı operasyonu başlattı; şüphelilerin Ürdün sınırı yakınlarında saklandıkları bölgeyi çevreledikleri bildirildi.

Raporlara göre Suriye Arap Ordusu’nun birincil amacı, kaçırılan sivilleri kurtarmak ve güney Al-Sweida’daki suçun sorumlularını tutuklamaktı

Suriye Arap Ordusundan bir kaynak, El-Sweida Valiliğindeki adam kaçırma ve soygunların arkasındaki teröristleri aramak için kordonlu sınır bölgesinin farklı bölümlerinde tarama yapmaya devam ettikleri için güçlerinin şu anda operasyonda olduğunu söyledi.

Adam kaçırma olaylarının, geçmişte Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Hay’at Tahrir El Şam’a (HTŞ) sadık militanların benzer olaylara tanık olduğu Şam-Sweida Karayolu üzerinde gerçekleştiği bildirildi.

Aynı zamanda, Rus Hava-Uzay Kuvvetleri, Sweida-Deir Ezzor-Hums sınırı boyunca keşif görevlerine devam ediyor.

Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri, özellikle İslam Devleti’nin (IŞİD / IŞİD / IŞİD) bu alanda bir dizi saldırı gerçekleştirmesinden sonra, son birkaç haftadır bu çöl bölgesini yakından izliyor.

almasdarnews

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.