ManşetYurtiçi

İş Dünyası “Yatırım Reformlarını” Olumlu Karşıladı

DEİK Başkanı Olpak, “Reform paketinde, yatırım yapılırken karşılaşılan bürokratik süreçlerin ve anlaşmazlıkların en hızlı şekilde çözülmesine yönelik adımların atılacağına dair politikaların olması, iş dünyamız tarafından olumlu karşılandı.” dedi.

İş dünyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomi Reform Paketi ile üretken yatırımların güçlü bir şekilde teşvik edilmesine olumlu bakarken bunun yatırımcı güvenini güçlendireceği kanaatinde.

Ekonomi Reform Paketi’nde “yatırımların teşvik edilmesi” amacı kapsamında “özel kesim yatırımlarının korunması hakkında kanun”, “devlet destekleri reformu” ve “yatırım teşvik sisteminin reforme edilmesi” gibi unsurlar da yer aldı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, yatırımların artması ve güven ortamı açısından büyük önem taşıyan bu maddelerin, reform paketi içinde yer almasını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Olpak, Türkiye ekonomisinin büyümesi, ihracatın artması, cari açığın azaltılması ve istihdamın artmasındaki en önemli kilit rolü hiç kuşkusuz özel sektör yatırımlarının oynayacağını ifade etti.

Küresel düzeyde son dönemde yaşadığımız temel eğilimlere bakıldığında yeni ticaret bloklarının oluştuğunu kaydeden Olpak, daha çevreci ve yeşil bir ekonomiye geçişin özem kazandığını ve özellikle Kovid-19 salgını ile birlikte çok hızlı bir şekilde dijitalleşmenin arttığını gördüklerini aktardı.

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.