AvrupaEkonomiManşet

ASELSAN’DAN YENİ HAMLE

Dünyanın en büyük ilk 50 savunma ve havacılık sanayii şirketi arasında bulunan ASELSAN, anti-tank füze fırlatma sistemi tedariki ile ilgili olarak yeni bir ihracat sözleşmesi imzaladı.

Konuyla ilgili olarak ASELSAN tarafından yapılan açıklamada, “ASELSAN ile uluslararası bir müşterisi arasında; komuta ve kontrol sistemi, anti-tank füze fırlatma sistemleri, ataletsel navigasyon sistemleri ve atış yeri tespit sistemlerinin ihracatı ile ilgili olarak, toplam bedeli 38.266.780,- ABD Doları tutarında bir yurt dışı satış sözleşmesi imzalanmıştır. Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatlar 2021 yılında gerçekleştirilecektir.” ifadelerine yer verildi.

Uzaktan Komutalı Silah Sistemi (UKSS) alanında yaptığı çalışmalar ile global pazarda büyük bir yer tutan ASELSAN, birçok ülkeye bu ürünlerin ihracatını gerçekleştirmiş durumda. SARP Uzaktan Komutalı Silah Sistemi, SERDAR Anti-Tank Füze Fırlatma Sistemi ve SEDA Atış Yeri Tespit Sistemi, en popüler ürünlerden bazıları.

SERDAR Tanksavar Füze Sistemi

Ana silah olarak Ukrayna tarafından üretilen 2/4 adet 5km menzilli 130mm’lik SKIF Tanksavar Füzelerini kullanan SERDAR sistemi, buna ek olarak 12.7mm ve 7.62mm kalibrelerinde 2 adet makinalı tüfek ile donatılmıştır. Katar Silahlı Kuvvetleri’ne ihraç edilen NUROL EJDER YALÇIN ve YÖRÜK Zırhlı Araçlarına entegre edilen SERDAR sisteminde, kullanıcının isteğine bağlı olarak KORNET gibi farklı füze sistemleri de kullanılabilmektedir.

SAVUNMA SANAYİST

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.