ManşetOrtadoğu

Filistinli Grupların Tatbikatı Sona Erdi

El Fetih haricinde Gazze’deki tüm Filistinli grupların askeri kanatları Çarşamba günü, İsrail’in kıyı bölgelerine yönelik bir saldırısını simüle eden “Güçlü Köşe Taşı” kod adlı 24 saatlik bir askeri tatbikatı tamamladı.

Askeri kanatlar için Müşterek Komuta Odası tarafından yapılan açıklamada, “Tatbikat, Filistinli grupların askeri kanatları arasındaki ortak eylem ve işbirliğini artırma çabalarının bir parçası olarak gerçekleşti.”

Açıklamada , eğitimin amacı, “Savaşçıların her türlü koşulda savaşabilmeleri için etkinliklerini ve savaşa hazır olmalarını artırmak. Allah’a şükürler olsun, savaşçılarımız, katılmaya hazır olduklarını kanıtlayan bu tatbikatta ileri savaş nitelikleri sergiledi her koşulda herhangi bir savaş. “

Açıklamaya göre, Salı günü başlayıp Çarşamba günü sona eren tatbikatlar, Gazze Şeridi’nin çoğu bölgesinde gerçekleştirildi ve olası İsrail saldırılarının çoğu senaryosunu içeriyordu .

Askeri kanatlar tarafından yapılan açıklamada, “Güçlü Köşe Taşı tatbikatını tamamladıktan sonra, yeteneklerimizin sürekli gelişmesini ve hazır olduğumuzu korumanın yanı sıra Ortak Komuta Odası çerçevesinde ortak işbirliğinin geliştirilmesini yineliyoruz.”

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.