AsyaAvrupaBiyografiDünyaGenelGündemManşetOrtadoğuSiyaset

Siyaset Bilimci Aksoy’dan Kritik Dış Politika Uyarısı: ‘Biz bu çukura düşmemeliyiz’

Siyaset Bilimci ve Bursalı Genç iş adamı Mehmet Emir Aksoy, katıldığı bir TV programında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda küresel siyaset ve Türk dış politikası ile ilgili yaptığı analiz ve açıklamalarıyla dikkat çeken Aksoy, Türk dış politikasında uygulanan siyasetteki dengesizliklere, seçilen müttefik ve ortaklardaki yanlış seçeneklere de değindi.

Yapılan yanlışlıkları tek tek sıralarken bazı uyarılarda da bulundu.

Mehmet Emir Aksoy konuşmasında şunları kaydetti:

“Bakın Türkiye Abdülhamit döneminden beri denge politikasını denizlerde sürdürüyor. Yani o dönemin Çarlık Rusya’sı ile Karadeniz’de, Büyük Britanya İngiltere’si ile Akdeniz’de oluşturduğu bir denge politikası vardı. Türkiye’nin bağımsızlığındaki en temel noktada bu bağlamda yatan destekti. Son yıllarda yaşanan denizlerdeki gerginliklerde Türkiye kendi içindeki iç dengeleri de yanına alarak taraf olmaktansa tarafsızlığı tercih etmeli. Bugün burnumuzun dibinde nur topu gibi bir Ukrayna Krizi patlak verdi. Türkiye Birinci Dünya Harbi’ne girerken ki; şartların olgunlaşmasında içerde yatan şartları da göz önüne aldığınızda 100 yılda kendisine seçtiği müttefiklerde ne kadar hata yaptığını bugün baktığımız göz ile anlayabiliyoruz. Türkiye’nin şuan bir savaşa sürüklenebilecek bir gücü yoktur. Savaşlar sadece topla tüfekle insan gücü ile yapılmaz! Geldiğimiz noktada gururla söylüyorum bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak savaşa girmemiz noktasında şartlar olgunlaşmış gibi gözükse de biz bu çukura düşmemeliyiz.”

Mehmet Emir Aksoy Kimdir?

3 Mayıs 1986 yılında Bursa’da doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Bursa’da tamamladı. Lise eğitimi sonrasında Kıbrıs’taki Girne Amerikan Üniversitesinde İngilizce Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden çift ana dal alarak mezun oldu.

Üniversite öğrenciliği dönemimde Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrenci arkadaşlarımızla, idealleri doğrultusunda Türk Dünyası Öğrenci Birliğini kurarak, Dilde Fikirde İşte birlik anlayışıyla birçok çalışma gerçekleştirdi.

Bu dönem içerisinde  KKTC kurucu Cumhurbaşkanı  Sn. Rauf Denktaş’ın talebiyle şahsının kaleme aldığı son kitabı, Kıbrıs’ın Son 50 Yıllık Tarihi isimli kitabının derlemesinde alanında uzman arkadaşlarla katkıda bulunanlardan biri oldu.

Bilkent Üniversitesi “Küresel Güvenlik” Okan Üniversitesi “ Fikri Mülkiyet Çerçevesinde Hukuk” gibi sertifika programlarını tamamladı.

Ufuk Üniversitesinde ise Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans programını tamamlayarak, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler uzmanı unvanını kazandı.

30’a yakın ülkede, Yerel Yönetimler ve Kamu yönetimi üzerine çalışmalarda bulundu.

Şuanda Uluslararası bir firmanın Orta Asya direktörlüğünü yapıyor. 

Bir çocuk babasıdır.

dirimgazetesi.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.