ManşetTeknoloji

Silah Taşıyıcı Araçlar’ın Teslimatı Devam Ediyor

Silah Taşıyıcı Araçlar (STA) Projesi kapsamında, Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na yönelik OMTAS Anti-Tank Güdümlü Füze (ATGM) ile donatılmış anti-tank araçlarının teslimatları devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından yapılan açıklamada, “Silah Taşıyıcı Araçlar Projemiz kapsamında Roketsan tarafından geliştirilen OMTAS füzesi taşıyıcılı FNSS Savunma üretimi KAPLAN ve PARS STA’ların teslimatlarına devam ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Silah Taşıyıcı Araç (STA) Projesi

Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin 9 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında alınan karar uyarınca FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. ile yürütülmekte olan sözleşme görüşmelerinde sona gelinmiş ve 27 Haziran 2016 tarihinde, Savunma Sanayii Başkanlığında düzenlen törenle Silah Taşıyıcı Araçlar (STA) Projesi Sözleşmesi imzalanmıştır.

İhale süreci proje kapsamında; Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterinde bulunan ve yurtiçinde geliştirilmiş olan tanksavar füzeleri, muharebe etkinliğini arttıracak şekilde, projeye özel geliştirilen tanksavar kuleleri ile zırhlı araçlara entegre edilmiştir.

Proje ile paletli ve tekerlekli tipte, toplam 260 adet Tanksavar sistemi tedarik edilecektir. Modern Atış ve Komuta Kontrol yeteneklerine sahip olarak geliştirilen tanksavar silah sistemi kuleleri, atışa hazır tanksavar füzesinin yanı sıra, 7.62 mm makinalı tüfek ile teçhiz edilmiştir.

FNSS, KAPLAN araç ailesinin en hafif üyesini, STA projesi kapsamında paletli tip (184) ve PARS 4×4 aracını ise tekerlekli tip (76) tanksavar aracı olarak üretmektedir.

SavunmaSanayiST

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.