Manşet

Sıcaklar Balıkları da Etkiledi

Küresel iklim değişikliği Karadeniz’de, balıkların boyutunun yanı sıra göç yollarını da etkiledi. Samsun Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Atıf Malkoç, Karadeniz’de bütün balıkların doğu yerine batıya doğru göç ettiğini söyledi.

Karadeniz’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile deniz suyu sıcaklığının düşmemesi balıkların göç yollarını da etkiledi.

Deniz suyu sıcaklığının Bulgaristan tarafında 9-10 derece, Gürcistan tarafında 12 derece, Samsun çevresinde ise 13-14 derece civarında olması balık sürülerinin doğu yerine daha soğuk olan batıya göç etmesine neden oluyor.

Samsun Bölgesi Su ürünleri  Kooperatifler Birliği Başkanı Atıf Malkoç, önceki yıllarda balıkların Karadeniz’de doğuya doğru göç ettiklerini söyleyerek “Bu zamana kadar balık hep doğuya gidiyordu, bu sene batıya gidiyor. Bu sene Gürcistan tarafı sıcak, Bulgaristan tarafı soğuk. Şu ana kadar balığın göç yolları da döndü. Hamsi karayele gidiyor. Tekneler Gürcistan’a giderdi şimdi orası sıcak, Bulgaristan soğuk. Balığın göç yolları da değişti.

TRT HABER

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.