Manşet

Rusya-Ukrayna Arası Gerginlik Devam Ediyor

Dünyanın gözü Kiev – Moskova hattındaki gelişmelerde. Luhansk’ta bir köy, Rusya yanlısı ayrılıkçıların saldırısına hedef oldu, bir anaokulu vuruldu. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, ülkenin doğusunda bir tanktan ateş açıldığını söyledi.

Kiev – Moskova hattında sular durulmuyor.

İngiliz mevkidaşı Liz Truss’ı Kiev’de ağırlayan Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, ülkenin doğusunda bir tanktan ateş açıldığını söyledi. “Her türlü senaryoya hazır olmalıyız” dedi.

Rusya’nın ABD’ye sorumluluğu yükleyecek durumlar oluşturmaya çalışacağını savundu. Liz Truss da, Ukrayna’nın Rusya’nın saldırganlığı karşısındaki sabrına hayran olduğunu söyledi,“Ukrayna ile omuz omuzayız” dedi.

Truss Çin’e de seslendi, “Çin sorumlu bir küresel oyuncu olarak görülmek istiyorsa, Rusya’nın geri dönmesini sağlamak için her şeyi yapmalıdır.” dedi.

Luhansk’ta bir anaokulu vuruldu

Gün içinde tansiyonu artıran gelişme Donbas’tan geldi. Luhansk’ta bir köy, Rusya yanlısı ayrılıkçıların saldırısına hedef oldu.

Bir anaokulu vuruldu, öğretmen ve öğrenciler saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Ukrayna Devlet Başkanı Voldoymyr Zelenskiy, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile saldırıyı telefon görüşmesinde ele aldı. “Güvenlik durumu ve özellikle Stanytsia Luhanska köyündeki kışkırtıcı bombardıman hakkında bilgi verildi” dedi.

Maxar, Rusya’nın sınıra konuşlandırdığı malzemelri görüntüledi

Ukrayna sınırına yakın bölgede Rusya’nın konuşlandırdığı askeri malzemeler yine uydudan görüntülendi.

ABD’li uydu şirketi Maxar’ın görüntülerinde, Rusya’nın bir kısım askeri ekipmanını çektiği ancak hala büyük bir askeri varlığın bölgede bulundurduğu görüldü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.