Rus Basını yapılacak demir yolu hattının haritasını yayınlandı İŞTE GERÇEK HARİTA…

Rusya’nın Kommersant gazetesi, Rusya-Ermenistan ve Azerbaycan arasında Moskova’da mutabık kalınan demiryolu dahil olmak üzere ulaşım yollarının haritasını yayınladı.

Ancak, Ermeni lobilerinin etkisiyle anlaşma ile ilgisi olmayan sahte bir harita yayınlanmıştır.

Hatta görüşme sonrası Paşinyan’ın ‘Karabağ’ın statüsü dahil hiçbir şey çözülmedi’ şeklindeki içler acısı açıklaması bunun en büyük kanıtı olarak gösteriliyor.

Dirim Gazetesi not düşüyor:

ÖNEMLİ NOT: Ermeni lobilerinin etkisiyle Rus basınının yayınladığı haritada Ermenilerin sahte propagandaları gereği Hankenti şehrini sözde Ermeni bölgesi gibi gösterip Stepanakert şeklinde haritaya geçmiştir.

Oysa ki her iki anlaşma ve görüşmede de Karabağ’a ayrı herhangi bir statü verilmemiş ve Azerbaycan’ın ayrılmaz hissesi olduğu deklare edilmiştir.

Rusya Devlet televizyonu ise haritayı doğru olarak vermiş ve anlaşma sonrası tren hatlarının geçeceği güzergahları da belirterek Karabağ ayrı bir bölge olarak gösterilmeyerek anlaşma olduğu gibi haritaya yansıtılmıştır.

İŞTE DİRİM GAZETESİ FARKIYLA İLK KEZ TÜRK BASININDA YAYINLANACAK OLAN ANLAŞMA GEREĞİ RUS DEVLET TELEVİZYONUNUN PAYLAŞTIĞI GERÇEK HARİTA

Kaynak: DİRİM GAZETESİ

Exit mobile version