Manşet

İran, COVID-19 Varyantı Nedeniyle Hindistan’dan Uçuşları Yasakladı

İran, Hindistan koronavirüs varyantının halihazırda etkilenen ülkeye girmesini önlemek için Hindistan’a ve Hindistan’dan uçuşları askıya alacağını söyledi .

İran Cumhurbaşkanı Hassan Ruhani, Tahran’daki anti-koronavirüs görev gücünün bir toplantısında yaptığı açıklamada, “Bugün yeni bir virüs, Hint virüsü tehlikesiyle karşı karşıyayız” dedi.

Ruhani, “Bu virüsün ülkeye girmemesi için ciddi bir izleme ve özen göstermeliyiz.” Diyen Ruhani, Hint virüsünü diğer varyantlardan “daha tehlikeli” olarak nitelendirerek, İran’da dördüncü virüs dalgasını tetikleyen İngilizce varyantı da dahil olmak üzere, son haftalar.

İran’ın sivil havacılık örgütü yerel basında, Hindistan ve Pakistan’a ve Pakistan’dan tüm uçuşların Pazar günü gece yarısından itibaren durdurulacağını duyurdu.

Hareket, Cumartesi günü Sağlık Bakanı Saeed Namaki’nin Tahran ile Yeni Delhi arasındaki hava trafiğini derhal askıya alma gereğini vurgulaması üzerine geldi. Virüsün Hindistan’da “çok tehlikeli bir mutasyona” uğradığını söyledi.

Hindistan, rekor sayıda günlük enfeksiyon ve ölümle ikinci bir koronavirüs dalgası tarafından sert bir şekilde etkilenirken, İran da yeni vaka ve ölümlerde endişe verici bir artışla virüsün dördüncü dalgasıyla boğuşuyor.

Bu hafta, koronavirüsten günlük enfeksiyonlar ve ölümler İran’da rekor seviyeye ulaştı ve Tahran’daki en büyük mezarlığın yöneticisi felaket olarak nitelendirdi.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.