PARS 6×6 Görüntülendi

Irak Savunma Bakanı Jumaah Enad Saadoonn, 28 Aralık 2020’de resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelmişti. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak Savunma Bakanı Jumaah Enad Saadoon ile terörle mücadele başta olmak üzere ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularının ele alındığı  görüşme gerçekleştirmişti. Saadoonn’un ziyareti süresince FNSS tesislerini de gezmiş ve ürünler hakkında bilgi almıştı. Geziye dair Irak Savunma Bakanlığı tarafından paylaşılan videoda Özel Kuvvetler Komutanlığı için üretilen FNSS PARS 6×6 (MKKA)  aracının ilkinin üretiminin oldukça ilerlemiş olduğu görülüyor.

Dünyada ilk olacak özelliklere sahip PARS 6×6 Mayına Karşı Korumalı Aracın (MMKA) ilk montajı geçtiğimiz yıl yapılmıştı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir: “Dünyada ilk olacak özelliklere sahip Pars 6×6 Mayına Karşı Korumalı Aracımızı 2021 yılında TSK’ya teslim edeceğiz. Artık başka ülkelerin parmak sallamalarına aldırmıyoruz. Her türlü kısıtlama ve engeli yerli üretimle aşarak yolumuza devam ediyoruz.” açıklamasında bulunmuştu.

Aracın 6×6 hareket kabiliyeti ile de her türlü arazi koşulunda görev yapabileceğini ifade eden Demir, “Yıl sonuna kadar sürecek olan kalifikasyon testlerinin ardından araçlarımızın tamamı 2021 yılında envantere girecek ve ilk defa TSK’nın kullanımına sunulmuş olacak. Dünyada ilk dediğimiz bazı özelliklere sahip olan bu aracımızın ayrıca ihraç potansiyeli de çok yüksek. Bu kabiliyetli aracın güvenlik güçlerimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 12 adetle başlayacağız bu sürece. Daha fazla ürünle devam edeceğini umuyoruz” şeklinde konuşmuştu.

FNSS, Umman Ordusuna Pars III 8×8 ve Pars III 6×6 zırhlı araçlarının teslimatını tamamladı

Türk savunma sanayiinin önde gelen zırhlı kara aracı üreticilerinden FNSS Savunma Sistemleri AŞ. 2015 yılında Umman Kraliyet Kara Kuvvetleri ile sözleşme imzalamıştı. Bahse konu sözleşme kapsamında üretilen ilk  Pars III 8×8 zırhlı araçlar 2017 yılında Umman’a teslim edilmişti. FNSS tarafından Umman Kraliyet Kara Kuvvetlerine Pars III 8×8 ve Pars III 6×6 olmak üzere toplam 172 zırhlı araç teslimatı gerçekleştirildi. Teslimatların son partisi ise Pars III 8×8 kurtarıcı zırhlı araç konfigürasyonunda gerçekleşti. Teslimatların tamamlanmasıyla FNSS bundan sonraki süreçte Pars III 8×8 ve Pars III 6×6 zırhlı araçların lojistik destek faaliyetlerini yürütecek.

DefenceTurk

Exit mobile version